Thomas Altmann

Thomas Altmann

KVALIFIKASJONER:

  • RDE Service Engineer & Cleaning Validation Manager
  • Over 20 års erfaering innenfor optimalisering og validering av rengjøringsprosess for legemidler, bioteknologi og personlig pleie
  • Delstatssertifisert matkjemiker (universitetet i Wuppertal, Tyskland)
  • Medlem av ASTM E55 WK15778 Cleaning Process Development & Validation Team (den nye ASTM-risikobaserte Cleaning Validation Process Standard ble publisert i mars 2018)
  • Aktivt medlem av Parenteral Drug Association (PDA)
  • Cleaning Validation Process-oppdateringer til Technical Report 29 (2019)

Thomas Altmann
Global Technical Manager

Thomas er ekspert på emnene rengjøringskjemi, rengjøringsprosess, rengjøringsvalidering og overholdelse av regelverk. Som Global Technical Manager gir Thomas teknisk konsultasjon om optimalisering av rengjøringsprosess for produsenter av legemidler, API, bioteknologi og produkter for personlig pleie i Europa, Midtøsten, Asia-Stillehavet og Afrika.

Thomas har 20 års erfaring med rådgivning og optimalisering av rengjørings og rensingsprosesser i bransjene for legemidler og bioteknologi samt bransjene for API-produksjon og kosmetikk / personlig pleie. Han er ekspert på rengjøringsvalidering for produktkontaktoverflater på tvers av alle typer produksjonsutstyr for legemidler og produkter for personlig pleie. Han har erfaring med å gripe tak i funn fra regelverksinspeksjoner i forbindelse med rengjøringsprosesser – og implementere CAPA-planer for å forhindre at dette skjer på nytt.

Thomas har utarbeidet mer enn 1500 rengjøringsprogrammer / anbefalinger for bransjene for legemidler og produkter for personlig pleie i løpet av de fem siste årene. Han bidrar regelmessig med presentasjoner og arbeidsmøter for tankeledenee og standardsettende organisasjoner: ISPE (International Society of Pharmaceutical Engineering), Informa LifeScience, VDMA og FDANEWS.

Thomas ga betydelige bidrag til standarden ASTM E55 WK15778 Cleaning Process Development and Validation og publiserte artikler i forbindelse med demn som samforfatter i «Pharmaceutical Engineering», «Pharmaceutical Online» og «Biotechnology Online». Før han begynte i Ecolab arbeidet Thomas i bransjene for helse/legemidler og mat.