100 år med nyskapning

I mer enn 100 år har Ecolab blitt drevet av en kontinuerlig jakt på forskningsbasert nyskapning, enestående service og pågående forpliktelse til å beskytte folk og livsviktige ressurser. Når vi nå ser tilbake på et århundre med prestasjoner i verdensklasse fra teamet vårt, har vi fortsatt fokus på fremtiden og å levere 100 % positive resultater til kundene våre, samfunnet og planeten.

100 % positiv påvirkning

Ingen selskap blir 100 år gammelt uten en klar visjon og formål. Og vår Protecting What's Vital™, som handler om å beskytte det som er livsviktig, er inspirasjonen vår. Hvert år har vært en ny mulighet til å få nye erfaringer, komme inn på nye markeder, løse nye problemer og søke nye perspektiver. Kunder og partnere verden over stoler på de forskningsbaserte løsningene våre for å takle de største utfordringene sine. Historien vår har gjort oss til det vi er, og har etablert en arv av gode gjerninger verden over. Dette grunnlaget gir oss drivkraft til å fortsette dette viktige arbeidet de neste 100 årene.Nyskapning som gjør en forskjell

Kunder forventer at Ecolab utarbeider løsninger som forbedrer driften deres, reduserer risiko for virksomheten og er ledende i bransjen. I løpet av årene har selskapets produkter, programmer og tjenester hjulpet kunder til å
• sikre matsikkerheten
• oppnå driftseffektivitet
• takle folkehelseproblemer
• øke arbeidskrafteffektiviteten
• redusere miljøpåvirkning
• spare vann og energi
• forlenge levetiden til aktiva
• redusere emballasjeavfall
• forbedre sikkerheten til medarbeidere og kunder


En historie om service, forskning og bærekraft

Ecolab Technician pouring Ecolab product into equipment

1920-tallet

En oppvaskmiddeldispenser for oppvaskmaskiner som reduserer avfall, er det første skrittet vårt på en lang og suksessfull reise mot bærekraft, noe som forblir sentralt i alt vi gjør i dag.

Ida Koran on the phone

1960-tallet

Ecolabs første medarbeider, Ida Koran, grunnlegger stiftelsen Ida C. Koran Foundation for å hjelpe medarbeidere som har det vanskelig økonomisk, og gi barna deres stipender. Idas harde innsats, generøsitet og urokkelige tro på Ecolab skapte en arv som fortsatt rører ved livene til Ecolabs medarbeidere og pensjonister verden over den dag i dag.

Ecolab technician from the 1970s reviewing equipment documentation

1970-tallet

Innsatsen vår for bærekraft utvides med utviklingen av nye produkter fokusert på gjenvinning av naturressurser, gjenbruk av syntetiske materialer og reduksjon av matavfall. Høykonsentrerte vaskemidler gir kundene bedre rengjøring, samtidig som de bidrar til å spare energi.

Nalco Water Responsible Care Program

1980-tallet

Nalco Water bidro til å starte programmet Responsible Care® drevet av the American Chemistry Council som jobber for å sikre at kjemiske produsenter har helse, miljø og sikkerhet som en topp prioritet i driften sin. Nalco utvikler Porta-Feed, et kjemisk leveringssystem som kan returneres og fylles på igjen, og som gjør at kjemikalier ikke trenger å håndteres direkte, og reduserer antall kjemiske fat som havner på fyllinger.

Ecolab technician in a power plant

2000-tallet

Ecolab begynner å utføre uavhengige bærekraftsrapporter for å være åpne og ansvarlige om miljøpåvirkninger. Nyskapende prosjekter som Ecolabs 3D TRASAR™ Technology og the Water Risk Monetizer hjelper kunder med å minimere vannbruken sin og optimalisere driftskostnadene.

Nalco Water utarbeider en plan for vannkontroll for å hjelpe kunder med å minimere og redusere risikoen for legionella-utbrudd i kjøle- og drikkevannssystemer. Denne proaktive tilnærmingen fokuserer på patogenanalytisk analyse, langsiktige kontrollstrategier og kortsiktige utbedringer.

Floodplain with sky and water

2020-tallet

Etter å ha overgått miljømålene våre i 2010-årene, lagde vi de 2030 konsekvensmålene våre som fokuserer på de positive endringene vi ønsker å skape for selskapet vårt, og for samfunnet, kundene våre og miljøet.

Det at vi oppnår en 50 % økning av kvinnelige ledere og ledere fra minoriteter, som fargede og urbefolkning, og 35 % av alle nyansatte er fargede.

Ecolab slutter seg til FNs bærekraftsmål sin ambisjon om 1,5 ⁰C, og medfinansierer Water Resilience Coalition, et bransjedrevet initiativ under mandatet til United Nations Global Compacts CEO Water Mandate. Disse forpliktelsene har som mål å sette globalt vannstress øverst på næringslivets dagsorden, redusere globale karbonutslipp og mer bærekraftige måter å drive forretninger på.

Ecolabs fokus på å beskytte livsviktige ressurser gjorde at vi kunne betjene viktige behov for rengjøring og desinfisering under en global pandemi. Programmet til Ecolab Science Certified™ setter en ny standard for renhet, og gjør at kunder kan stole på at de kan komme tilbake til steder der de spiser, oppholder seg, arbeider og har det gøy.

Et århundre med vekst

Vekst, nyskapning og en sterk satsning på kundeservice har vært sentralt i Ecolabs historie.

47000

En kombinasjon av salgs- og servicemedarbeidere, forskere, ingeniører og tekniske spesialister

9080

Aktive patenter Ecolab har hatt siden 2000

170

Land bidro gjennom strategiske oppkjøp, felleskontrollerte virksomheter og offensive byggeprogrammer.


Vi er der det finnes utfordringer, vi ser muligheter:

Energy Technology Experts

Vi er en global leder innenfor bærekraft.

Ecolab set out to develop a better antimicrobial solution using peroxyacid chemistry

Vi er nådeløse nyskapere.
Vi ser alltid fremover.

Man and woman inspect facility to ensure sustainable operations - Ecolab

Vi produserer positive resultater for folk, bransjer og jordkloden.

100 år med nyskapning har lagt grunnlaget for å bygge det neste århundret av 100 % positiv vekst.

Det å være et 100 % positivt selskap krever en felles innsats – det er en tankegang som driver våre medarbeidere, kunder og samfunn fremover. Konsekvensmålene våre for 2030 gjenspeiler den konstante satsningen vår på en 100 % positiv fremtid.

Se konsekvensmålene våre for 2030