Bedre sammen: Streber etter bærekraft i kommersielle vaskerier

Elis building in Nanterre

SITUASJONEN

ELIS, opprinnelig grunnlagt i 1883 som en familiebedrift, står for «Europe Linge Services». Det nå internasjonale selskapet for tekstil-, hygiene- og anleggstjenester, bidro til å introdusere forretningsmodellen for leie av tekstiler i Europa, som en del av en forbrukerbasert økonomi.

Samarbeidet mellom Ecolab og ELIS går tilbake til 1980-tallet, da en også fikk de første kontinuerlige partivaskemaskinene. Siden den gang har vi utviklet produkter og prosesser sammen, med økende fokus på bærekraftige løsninger, og en felles forpliktelse til å redusere miljøinnvirkningen av driftsvirksomheter uten å gå på akkord med ytelse.

ELIS og Ecolab bygger på et nesten 40-årig partnerskap og leverer betydelige besparelser innen vann og energi takket være ny emulsjonsteknologi.

Difference between Ecolab's new emulsion type and regular detergent

LØSNINGEN

Ecolab er stolt over å kunne betjene flere ELIS-lokaliteter over hele Europa. Akkurat nå bruker vi lean-prosessen sammen med emulsjonsteknologien vår for oppvaskmiddel for å sikre passende, presis og sikker dosering, samtidig som vi reduserer vann- og energiforbruket. Det er et perfekt eksempel på å oppnå mer med mindre.

Med Ecolabs patenterte emulsjonsteknologi hjelper vi selskaper som ELIS med å redusere kjemisk avfall, behovet for skyllevann, forurensningsbelastning og energibruk. Samtidig forbedrer vi produktiviteten til vasking og levetiden på tekstiler.

I dette tilfellet har vi redusert mengden av produktet som er brukt med et forhold på 5:2 mellom pulver og emulsjon. Ved å redusere mengden av produktet som må transporteres, kan vi redusere kostnader og miljøinnvirkning.

Commercial Tunnel Washer

RESULTATET

Denne omleggingen betyr at vi hvert år sparer:

  • nesten 100 000 m3 ferskvann
  • 300 000 kg vaskekjemikalier
  • omtrent 4250 MWh energi
  • 380 000 Nm3 gassekvivalent bespart
  • 875 tonn CO2

Målet for dette året er å flytte en annen gruppe vaskerier fra pulver til emulsjon som skaper samme type fordeler. Sammen med partneren ELIS, gjør vi mer med mindre.

Vis alle historierKommersielle vaskeriløsninger

Tilknyttede historier

Besøkende som så på denne historien, så også på