Håndvaskingsinnsikt fra COVID-19

David Keen, direktør for farmasøytisk mikrobiologi for Ecolab Life Sciences, deler sin innsikt om viktigheten av håndvask under denne pandemien og hvordan budskapet resonerer vidt og bredt.

Ecolab | Handwashing Insights from COVID-19

Er det noe positivt utbytte vi kan tenke oss fra den nåværende COVID-19-pandemien? Klimaendringer og luftkvalitet er noen åpenbare, men hva med i bransje vår? Det er gledelig å se at både eksperter på folkehelse, politikere og bransjeeksperter som Ecolab er i tråd om viktigheten av håndvask. Kombinert med sosial distansering er dette den desidert beste muligheten vi har til å beskytte oss mot spredningen av viruset.

Jeg måtte nylig besøke et offentlig toalett. For første gang i livet mitt var jeg vitne til at menn sto i kø for å bruke vaskene til håndvask. Hvis det ikke er bevis på fremgang og et budskap blir hørt, vet jeg ikke hva det er? Hvis bedre personlig hygiene på globalt nivå er innebygd i psyken, vil dette påvirke alle former for virksomhetet. Legemiddelbransjen overholder allerede strenge håndvaskteknikker som en del av forsikringen om å produsere sikre produkter. Teknikkene for effektiv håndvask, som allerede er forankret i farmasøytisk og NHS offentlig sektor, tas nå i bruk av allmennheten i et forsøk på å redusere omfanget av denne pandemien. Det hentes også lærdom fra denne bransjen om praksisen med god overflatedesinfeksjon.

Fra begynnelsen har Ecolab gitt informasjon om at håndvask er første forsvarslinje. Som mikrobiolog applauderer jeg tilnærmingen til å sette vitenskapen foran profitt. Selv om verden åpenbart har blitt gal etter spritgeler, gjør det å fokusere på det store bildet, meg glad over å jobbe for Ecolab.

Det som er gledelig å se er det samkjørte budskapet på nyhetene, fra myndigheter og til og med deler av (ikke alle) sosiale medier. Som mikrobiolog i bransjen er det positivt å se politikere, helsepersonell, bransjeeksperter og utover være på linje med det samme budskapet. Håndvask i første rekke! Hvis du ikke kan gjøre dette, så sørg for å bruke håndsprit. Jeg har til og med sett Ecolabs opplæringspiktogrammer for riktig håndvask på internasjonale nyhetskanaler. Hvis dette ikke bidrar til å forbedre håndvasken, vet jeg ikke hva som ville fungert.

Ecolab Life Sciences Insight Articles

Life Sciences

David er en farmasøytisk mikrobiolog som har jobbet på tvers av legemiddelbransjen, inkludert i primær og sekundær produksjon, både sterile og ikke-sterile doseformer, for FMCG, CMO og produksjon av kliniske studier.

Artikler om renrom