Forbedre bærekraften
på Lindström's Luumäki-anlegg

Lindström Logo

Situasjonen

Lindström er et av de ledende tekstiltjenesteselskapene i Europa, og vasker rundt 1 million kilo tekstiler hvert år i Luumäki, Finland.

Rundt 10 til 15 prosent av tekstilene de vasker i anlegget, er plagg med refleksstriper, et viktig element på ulike arbeidsklær og personlig verneutstyr.

Det krever mye arbeid å vaske disse tekstilene. Tilsøling som mekanisk olje, sot eller skitt blandet med olje trenger en sterk alkalisk vaskeprosess. Samtidig er refleksstrimlene på disse plaggene veldig følsomme mot alkalisk vann og har en tendens til å miste refleksjonsegenskapene etter kun fem til ti vasker, mens plaggene fortsatt er i perfekt stand for å brukes i 20–25 omganger til.

Som et forsøk på å løse denne utfordringen har Lindström bestemt seg for å samarbeide med Ecolab for å forbedre vaskeprosessen for plagg med refleksstriper, og har som mål å redusere avfall samtidig som de forbedrer tekstilenes livssyklus.

Sammen klarte vi å øke levetiden for refleksstriper med ytterlige ti vaskesykluser, noe som gir en årlig innsparing på 40 000 Euro.

Sammen klarte vi å øke levetiden for refleksstriper med ytterlige 10 vaskesykluser og slik spare minst 40 000 euro årlig.

Industrial washing machines

Løsningen

Sammen valgte vi Luumäki-anlegget for å iverksette vaskeløsningen vår Performance Industrial , som er spesielt utviklet for å oppfylle de spesifike vaskebehovene til industrielt arbeidstøy og forbedre levetiden for refleksstripene. Ved å kombinere en nøye utvalgt blanding av overflateaktive stoffer, patentert smussfjernende teknologi og en ny, mild alkalinforsterker fjerner programmet krevende industriell tilsøling ved 60 °C uten å fjerne refleksjonsegenskapene til de industrielle arbeidsklærne.

Gjennom Performance Industrial støtter Luumäki-anlegget Lindströms forpliktelse til forsvarlig produksjon og forbruk. Med dette programmet har Lindström også skapt merverdi for kundene samtidig som de tilbyr arbeidsklær som lyser sterkere, er mer slitesterkt og produserer mye mindre avfall sammenlignet med vanlige vaskeprogrammer.

Washing machine with icons for energy, assets and waste

INNVIRKNINGEN

Lavere energiforbruk

Med lavere temperatur under vaskeprosessen og redusert gjenvask spares 124 000 kWh i året (tilsvarer et årlig energiforbruk for 6 personer). Dette reduserer det samlede energiforbruket ved anlegget med tre prosent.

Lenger levetid for refleksstriper

Tekstiler med refleksstriper kan vaskes minst ti ganger mer med et eget vaskeprogram utviklet sammen med 3M, som gir Lindström besparelser på rundt 40,000 Euro i året.

Mindre avfall

Ved å forlenge levetiden til refleksstripene ble tekstilslitasjen redusert med 59 prosent og kjemisk skade redusert til nær null.

Les alle sakeneLast ned fullstendig saksstudie

Tilknyttede artikler om kundesuksess

Besøkende som så på denne historien, så også på