Et samarbeid for å skape sunne omgivelser og trygg mat på cruiseskip i Middelhavet.

reception area in a GNV cruise ship

Situasjonen

GRAND NAVI VELOCI (GNV) er et stort italiensk rederi som driver med kystfart og persontransport i Middelhavet. Ecolab har betjent denne bransjeledende kunden siden det første skipet, the Majestic, ble sjøsatt i 1993. I løpet av dette 25 år lange samarbeidet har GNV og Ecolab samarbeidet om en felles strategi, samtidig med kontinuerlige bestrebelser for å redusere påvirkningen av miljøet.

Selskapet opererer på 11 internasjonale ruter og 7 innenlandske ruter mellom Italia (inkludert Sardinia og Sicilia), Tunisia, Marokko, Spania, Frankrike, Albania og Malta.

Mål inkluderer Genova, Civitavecchia, Napoli, Palermo, Termini Imerese, Olbia, Porto Torres, Barcelona, Tunisia, Tangier, Nador, Sète, Bari, Durrës og Malta.

I 2018 fraktet GNV 1,7 millioner passasjerer og over 2,4 million amerikanske «lane meters» (1 lane meter tilsvarer 2 kvadratmeter dekkareal).

Hygiene og matsikkerhet er helt nødvendig for å forebygge sykdommer (inkludert matbårne sykdommer) om bord. Med 14 steder som betjener skipene langs rutene rundt jorden sørger Ecolab for de kritiske områdene på GNVs cruiseskip – fra kjøkkenet til housekeeping og vaskeri. I tillegg hjelper Ecolab med å lære opp ansatte til å opptre på en sikker og effektiv måte.

Siden GNV er forpliktet til kontinuerlig reduksjon av miljøavtrykket sitt, har bærekraft første prioritet. Med dette som formål har GNV inngått et samarbeid med Ecolab om å overvåke driften og alle prosedyrer om bord for å redusere avfall og optimalisere ressurser.

lady with APEX data on her tablet

Løsningen

Ecolab samarbeidet med GNV om å endre tilnærmingen til bærekraft om bord ved å innføre Apex™ Technology, som ikke bare holder virksomheter for maskinoppvask under kontroll gjennom smart emballasje, men måler også viktige elementer for kontinuerlig forbedring og måling i sanntid.

Med APEX' fast kjemi reduserer GNV vann- og plastbruk betraktelig, og får i tillegg økt sikkerhet med teknologi som er trygg å ta på og 100 prosent sølesikker.

Engangsemballasje reduserer bruken av plast og gjør dosering enklere. Rapporter for handling og varsler i sanntid gjør det enkelt å øyeblikkelig identifisere og rette opp avvik som måtte forekomme. Denne tilnærmingen med å gjøre det rent med én gang sparer vann og energi siden det ikke er nødvendig å vaske på nytt. Dermed reduseres også kostnadene.

Garbage pin with emty plastic bottles and canisters

Resultater

GNV og Ecolabs kontinuerlige samarbeid gjennom årene har bidratt til:

  • 50 prosent redusert bruk av plast ved å bruke teknologi med fast stoff
  • 10 prosent redusert vann- og energiforbruk ved å overvåke og kontrollere systemdriften
  • 20 prosent utvidet levetid ved forbedret vaske- og stablingsprosedyrer
  • økt kunnskap blant de ansatte rundt sikkerhet og prosedyrer for forbruksoptimalisering, noe som har bidratt til at ansatte i GNV har kunnet handlet rask ved kritiske avvik
Vis alle historier

RELATERTE saker

Les mer om hvordan vi samarbeider med kunder for å løse de største utfordringene deres