fresh clean folded towels

hjelper et gresk vaskeri med å betjene turister
ett håndkle av gangen

kystrestaurant på øya Kreta

Situasjonen

Astor S.A. er et kommersielt vaskeri som i de siste 10 årene har tilbudt høykvalitetstjeneste for dekketøy til segmentet for matservice på øya Kreta i Hellas. Vaskeriet betjener omtrent 200 hoteller og enheter for turistinnkvartering og leverer friskt, rent sengetøy innen 24 timer hvor som helst på Kreta. Grunnet virksomhetens sesongmessige karakter, opererer vaskeriet kun i årets sommermåneder, noe som gjør produktivitet og ressursoptimalisering enda viktigere.

I løpet av de siste to årene har Astor og Ecolab iverksatt flere optimaliserte vaskeriløsninger for å sikre en bærekraftig forretningsvekst for Astor, og samtidig bidra til å bevare den naturlige skjønnheten i omgivelsene.

AquaCatch skid unit and AquaCatch control panel

Løsningen

Begrensninger for avløpsvann på øya er veldig strenge. Astor og Ecolab ble enige om å samarbeide for å gjenbruke så mye vann som mulig i vaskeprosessen for å redusere vaskeriets forbruk av ferskvann. Disse tiltakene tjener også til å redusere mengden av avløpsvann som går inn i kloakken, minimalisere risiko for straffer og hjelpe virksomheten med å vokse på en ansvarlig måte.

Teamet bestemte seg for å fokusere på å redusere volumet av utpresset vann. Utpresset vann er vann som er presset ut fra rene tekstiler på slutten av vaskeprosessen med en kontinuerlig partivaskemaskin. Dette vannet er rent og kan gjenbrukes i de forskjellige fasene av vaskeprosessen. Ved å sende vannet tilbake i prosessen, kan vi redusere mengden av vann som slippes ut i kloakken, og det betyr også at vi bruker mindre ferskvann i prosessen.

Ecolabs AquaCatch, en enhet for resirkulering av utpresset vann, har blitt koblet til begge kontinuerlige partivaskemaskinene i vaskeriet. Denne enheten måler utpresset vann med sin induktive strømningsmåler og sikrer en høy effektiv skylling med det programmerte volumet av skyllevann.

Ved hjelp av denne teknologien, har forbruket av ferskvann blitt redusert med 1,5 liter per kilo, og sparer nesten 9,000 kubikkmeter per år, noe som hjelper virksomheten med å lykkes.

Ved å gjenbruke så mye vann i vaskeprosessen som mulig, hjelper dette vaskeriet med å vokse på en ansvarlig måte.

Graph visualization of Ecolab's study on rinsing with hot water

Det neste trinnet

Etter det vellykkede prosjektet med vannoptimalisering tok teamet sikte på neste utfordring. Det eksisterende vaskeriutstyret tillot ikke prosessering av flere tekstiler fordi vaskekapasiteten hadde vært høyere enn tørkekapasiteten.
Ecolabs Thermo-blandingsløsning bruker varmt vann til å skylle tekstilene for å løse dette problemet, noe som reduserer gjenværende fuktighet etter skylling. Dette forkorter tørketidene og øker dermed volumet av tekstiler som er tørket per time (se illustrasjonen til høyre), samt den totale vaskerikapasiteten med 15 prosent.

Varm skylling forkorter tørketider, og øker dermed tørkekapasiteten samt volumet av tekstiler vasket per time.

A boy drinking of a bottle of water

Resultater

Ved å iverksette flere løsninger for vann og energi, har de følgende målene blitt oppnådd:

  • Vannbesparelser på mer enn 9,000 kubikkmeter per år. Dette ertilsvarende til det årlige drikkevannbehovet på 8,200 mennesker.
  • 15 prosent høyere kapasitet av tekstiler som behandles

Som følge av suksessen til disse prosjektene har vi også introdusert et EU Ecolabel-sertifisert vaskeprogram OxyGuard40. Ecolabel-sertifikatet og fremtidige prosjekter for å optimalisere vaskerivirksomheter hjelper ikke bare Astor med å utvide virksomheten sin, men gjør det også mulig for øya Kreta å bevare sitt miljø og forbli et topp turistmål i Europa.

Les alle sakeneLast ned fullstendig saksstudie

Tilknyttede historier

Besøkende som så på denne historien, så også på