1. Hjem
  2. Ford: På vei mot større vannbesparelse med smartteknologi

På vei mot større vannbesparelser med smartteknologi

Ford Logo

BAKGRUNN

Ford Motor Company har tatt ledelsen når det gjelder vannkontroll. Selskapet har redusert vannforbruket med mer enn 10 milliarder gallon (40 millioner kubikkmeter) siden 2000 og tar sikte på en ytterligere reduksjon på 30 prosent per kjøretøy fra 2015 til 2020. Deres langsiktige mål: null bruk av drikkevann i produksjonen.

Ford kontaktet Nalco Water for å oppnå bedre effektivitet og redusere vannforbruket på anlegget i Chicago.

Ford Motor Company har redusert vannforbruket med mer enn 40 millioner kubikkmeter siden 2000 og tar sikte på en ytterligere reduksjon på 30 prosent per kjøretøy fra 2015 til 2020.

ecolabservicetruckicon

Innovasjon

Samarbeidet fokuserte på to områder som er sterkt avhengige av vann.

  • Kjøletårnene, som forbruker store mengder vann og har utfordringer ved driften, som skalering, korrosjon, tilskitning og biologisk vekst – som alt sammen påvirker vannforbruket, ytelsen og kostnadene.
  • Forbehandlingsbad, hvor metall behandles før lakkering – en prosess som også bruker mye vann. For å oppnå bedre effektivitet ønsket Ford å overvåke overflyten av vann når badene ble fylt på nytt.

Nalco Water iverksatte to prosjekter for å bidra til at bruken av vann ble mer effektiv i anlegget.

  • 3D TRASAR™ Water Saver-teknologi, en digital løsning av tilkoblete kjemikalier, ble montert for å optimalisere kjøletårnets ytelse og redusere vannforbruket. Systemet overvåkes kontinuerlig av Ecolab System Assurance Center, som tilbyr sanntidløsninger av problemer – noe som hindre betydelige tap av vann.
  • Sanntidssynlighet av data for vannstrømmen i tillegg til øyeblikkelige varslinger forbundet med strømningsrelaterte avvik bidrar til å sikre vannbesparelser og driftseffektivitet i bad for forbehandling av kjøretøy. Tidligere kunne identifisering og løsning av problemer ta dager eller til og med måneder.

Sirkulære vannstrategier (gjenbruk og resirkulering av vann) spiller også en viktig rolle i anleggets fremtidige strategi for vannkontroll. Nalco Water samarbeider med Ford for å iverksette teknologi som gir mulighet for en betydelig reduksjon i vannforbruk ved å resirkulere fosfatrenset vann. Anlegget utvikler prosesser som gir mulighet til gjenbruk for en del av det forbehandlede prosessvannet, noe som vil føre til en sterk reduksjon av behovet for å hente inn mer vann fra det kommunale vannettet.

Ford Infographic

Teknologier

3D TRASAR™ Water Saver™-teknologi

3D TRASARs teknologi for vannbesparelse gir betydelige vannbesparelser ved å øke konsentrasjonssykluser, som forårsaker hardhet i det sirkulerte vannet som passerer gjennom reaktorene, og optimalisere kjøletårnets ytelse gjennom et sofistikert automatisert program.

Mer
Se alle historieneLast ned denne suksesshistorien

Tilknyttede historier

Besøkende som så på denne historien, så også på