Employee at Ecolab’s Barueri, Brazil Plant

Ecolabs anlegg Barueri i Brasil sertifisert som leder innenfor vannforvaltning.

Kasusstudie for alliansen for vannforvaltning, Alliance for Water Stewardship (AWS)

Bakgrunn

Ecolabs produksjonsanlegg i Barueri i delstaten São Paulo (Brasil) er en fabrikk fokusert på produksjon av industrielle kjemiske løsninger for rengjøring og desinfisering. Anlegget i Barueri bruker hovedsaklig vann fra São Lourenço-systemet, som henter vann fra reservoaret Cachoeira do França i elvebekkenet Ribeira de Iguape, og får i tillegg vann, inkludert drikkevann, fra São Paulo-akviferen. Utslipp fra hushold og industri sendes til et kontraktert industrielt behandlingsanlegg før det slippes ut i elven Tietê.

I tråd med Ecolabs satsning på en holistisk tilnærming til vannforvaltning på tvers av alle anleggene sine, mottok selskapet kjernesertifiseringen for Alliance for Water Stewardship (AWS) versjon 2.0 International Water Standard på anlegget sitt i Barueri. Anlegget har fortsatt å holde seg oppdatert angående AWS sine krav for sertifisering.


Situasjon

Teamet på Ecolabs anlegg i Barueri vurderte mulighetene for at anlegget kunne minske forbruket av vann i driften for å oppfylle Ecolabs konsekvensmål for 2030 om reduksjon av påvirkningen på vann for å redusere påvirkningen på vann med 40 % per enhetsproduksjon i foretaket, og videre gjenopprette mer enn 50 % av volumet på uttak av vann på steder med høy risiko. I samsvar med disse forretningsmålene var det lokale teamets mål å redusere årlig vannforbruk per produserte tonn med gjennomsnittlig 3, 3 % i året mellom 2018 og 2022.

Muligheter for vannreduksjon ble identifisert i følgende områder: forbedringer av vaskeprosesser av prosessutstyr, montering av systemer for oppsamling av regnvann, forbedringer i verktøy for omvendt osmose, undersøkelser av alternative kilder for vannforbruk, utplassering av automatisk behandlingsprosess for avløp, samt å benytte forbedrede kontroller av vannstyring. Prioritering av disse mulighetene innebar samarbeid mellom bedriftens team for bærekraft, samt teknikk, helse, miljø og sikkerhet i Barueri.

En omfattende risikovurdering ble utført ved å bruke innsikt fra Ecolabs Smart Water Navigator, samt World Resources Institute (WRI) Aqueduct Atlas til å identifisere vannutfordringer – både felles og på anleggsnivå. Implementering av prosjekter for å redusere vannuttak var basert på sannsynlighet for risiko og innvirkning på interessenter på stedet og lokalt. Av de fem vannresultatene til AWS-standarden, fokuserte Barueri på bærekraftig vannballanse, god vannkvalitet og god vannkontroll som balanserer relevans og risiko for anlegget.

42 million gallons of water saved

Med målet om å forbedre den totale helsen til lokale nedbørsfelt, og som en del av Ecolabs mål for påvirkning for 2030, har vi prioritert AWS-sertifisering i høyrisikonedbørsfelt der vi har drift.

AWS Certification Plant Imagery

En gjennomsnittlig årlig vannreduksjon på 1.2 millioner gallon, som tilsvarer $52,500 i risikojusterte kostnadsbesparelser, ble oppnådd fra 2018 til 2022.

Løsning

Følgende prosjekter bidrar til å forbedre anleggets vannbalanse, og har blitt gjennomført for å redusere det totale vannforbruket:

  • Konstruksjon av oppsamlingssystem for regnvann til bruk i driften.
  • Optimalisering av prosesser for utvasking av behandlingsutstyr
  • Forbedring av omvendt osmose-enheter for bedret effektivitet
  • Gjenbruk av omvendt osmose-vann i prosessbruksområder
  • Bruk av automatisk behandlingsprosess av avløp
  • Bruk av forbedrede kontroller for vannstyring for å identifisere pågående prosjekter for forbedring og validere behndlingsprosesser for avløp

Følgende prosjekter vurderes for fremtidige forbedringer:

  • Forbedring av avløpsprosesser for å legge til rette for ekstra muligheter for gjenbruk.
  • Erstatning av omvendt osmose-vann med bløtt vann for formålstjenlige produkter.
  • Konstruksjon av oppsamlingssystem for regnvann til bruk i driften.
  • Implementering av vaskematrisen til sekvenseringsprosessene ved produksjon av produkter.
  • Reaktivering av den dype rørbrønnen som en alternativ kilde til vannforbruk.

Denne kombinerte innsatsen bidro til Barueri-anleggets fremgang mot målet om en gjennomsnittlig reduksjon av vannintensitet på 3, 3 % årlig ved å oppnå en total redukjon på 44 % vannuttak per tonn produkt i 2022 fra et 2018 basisår.


Ecolab's Carson, CA, Plant Location

Ytelse

  • Positiv vannpåvirkning | Gjennomsnittlig årlig vannreduksjon på 1, 2 millioner gallon (~4,600 kubikkmeter) som resulterer i en reduksjon på 44 % av vannforbruket per tonn produkt i 2022 fra et 2018 basisår.
  • Økonomiske resultater | $52, 500 årlige risikojusterte kostnadsbesparelser årlig i gjennomsnitt. 
Chart of water intensity and water withdrawal at the Barueri plant from 2018-2022 with water intensity target: Water intensity Target (3% reduction year over year); Water Intensity Actuals (2018: 1.75; 2019: 1.82; 2020: 1.18; 2021: 1.13; 2022: 0.97); Water withdrawal cubic meters (2018: 52,607; 2019: 62,239; 2020: 36,490; 2021: 36,335; 2022: 34,466)

Vannstyring

På anleggsnivå har leder og teamet for helse, miljø og sikkerhet (HMS) ansvaret for å kontrollere kvaliteten på vannet, avløpsvann og lovlig utslipp av avløpsvann, og for prosjekter for vannsparing på stedet. Lederne for verktøy, logistikk, produksjon og vedlikehold og teamene deres er ansvarlige for å gjennomføre prosjekter for vannsparing. Avdelingen for hjelpemidler er også ansvarlig for driften av avløpssystemet, innsamling av relevante prøver, overvåkning av analyserapporter, og juridiske oppdateringer om utslipp av avløpsvann. Den som til syvende og sist har ansvaret, er sjefen for anlegget.

For å opprettholde god kvalitet på avløpsvannet er avløpsvannet kontinuerlig tilpasset pH-verdien. Fullstendig testing utføres månedlig, og årlige analyser sendes til São Paulo-delstatens vannrenseverk og miljøetat for å sikre overholdelse av tillatelsen som er gitt. Kvaliteten på innkommende vann som drikkevann testes månedlig, og prosessvann testes daglig.

Hvis det skulle oppstå et søl eller problem fobundet med vann, har Barueri-anlegget en robust responsplan som innebærer en rotårsaksanalyse av den opprinnelige hendelsen, en gjennomgang fra lederteamet, dokumentasjon på en intern rapporteringsplattform, og kommunikasjon om strategier for skadebegrensning under månedlige møter på stedet. Anlegget har ikke hatt noen vannrelaterte overtredelser i løpet av det siste året.

Sustainability Team veiledes og rådgis av Sustainability Executive Advisory Team, som består av selskapets øverste virksomhetsledere og divisjonsledere. I tilleg er Ecolabs stilling til Bærekraft, vannforvaltning og HMS offentlig tilgjengelig og fungerer som forpliktelser til og veiledning i vanntilknyttet avvik og overholdelse. Ecolabs holdning til bærekraft formaliserer Ecolabs forpliktelse til bærekraft innenfor selskapet og virkningen dette har for kundene. Ecolabs vannforvaltningsholdning forsterker Ecolabs globale forpliktelse til vannforvaltning ved å identifisere muligheter for selskapet og kundene til å bruke vannressurser på en måte som kommer bedrifter, lokalsamfunn og naturen til gode. Ecolabs posisjon innenfor HMS angir hoveddtrekkene av selskapets forpliktelse til å utøve HMS på tvers av global drift på fremragende vis.


Vannforvaltningsferd

I tillegg til interne driftsforbedringer er Ecolabs anlegg i Barueri sin eksterne vannforvaltningsaktiviteter vedvarende. Mangel på vann og kvaliteten på vannet er en felles utfordring for så vel anlegget som relevante lokale interessenter. For å løse disse felles problemene samarbeider Ecolab med andre vannbrukere i bekkenet.

Medarbeidere på anlegget har deltatt i flere sosiale prosjekter i forbindelse med Ecolabs Brasil-team for salg og tjenester for å skape oppmerksomhet rundt viktigheten av vann i lokalsamfunnet gjennom veggutsmykning og andre offentlige arbeid. Anlegget samarbeider med offentlige interessenter, deriblant den kommunale leverandøren av kloakk og vannrensing, en rekke private selskaper i området samt flere idelle organisasjoner. I tillegg til dette ble arbeidet med å sette i gang São Paulo-kapittelet startet gjennom Ecolabs medlemsskap i FNs koalisjon for klimanøytrale metoder for håndtering av vann, som utvider det kollektive engasjementet til mellomstore og små bedrifter med hensyn til felles vannutfordringer.

Videre har Ecolab forpliktet seg til et partnerskapsprosjekt med The Nature Conservancy (TNC) gjennom São Paulo Water Fund. Det viktigste målet for dette prosjektet er å beskytte og forbedre vannsikkerheten i São Paulos storbyområde. Gjennom São Paulo Water Fund vil minst 220 hektar med skog i kommunene Mogi das Cruzes og Salesópolis – som begge ligger innenfor overvannet til nedslagsfeltet til øvre Tietê – være beskyttet. Prosjektpartnere samarbeider med landeiere, kartlegger eksisterende skoger for bevaring og gjenoppbygging, og identifiserer forbedringer av lokale sanitære forhold. Det forhandles om frivillige avtaler med grunneiere om bevaring, i tråd med allerede eksisterende kommunale retningslinjer for vern av vann. Når de er undertegnet, kompenserer disse reglene landlige grunneiere for bevaring av eiendommer med skog. Prosjektet drar nytte av finansiering for å utvide grunnleggende sanitering i landlige strøk ved å skifte ut enkle systemer med avansert teknologi i Salesópolis og/eller Mogi das Cruzes. Ikke bare kommer prosjektet til å gjenfylle 29,4 millioner gallon vann i året i 10 år fra og med 2023, men det kommer også til å opprettholde lagring og påfyll av grunnvann, kvaliteten på overflatevannet og omfanget og mangfoldet av lokale plantearter. I tillegg til dette, er det også prosjektert til å bevare eller forbedre karbonbinding, noe som gir bedre strategier for klimatilpasning og -utbedring og forbedret folkehelse i området.

I tillegg til innsats for lokal vannforvaltning, forbedrer Ecolabs globale giverprogram Solutions for Life selskapets satasing på å bevare og beskytte ferskvann gjennom samarbeid og andre prosjekter med TNC og Project WET Foundation.​​​​​​​

 

_

Beslektede suksesshistorier

Dette er en karusell. Bruk knappene Neste og Forrige til å navigere, eller hopp til et lysbilde med lysbildepunktene.

Fant ingen suksessartikler.