BRASILIANSK KRAFTVERK SNUR OM PÅ TØRKETID

waterdropicon

BAKGRUNN

Hva gjør du når anlegget har en overflod av vann fra tunge regnperioder i halvparten av året og står overfor tørke i de andre seks månedene? Du ser etter en måte å få mest mulig ut av vannet du har og sikre at det er rent, slik at du kan oppnå optimal systemytelse og redusere kostnadene forbundet med perioder med vannknapphet.

Energias do Brasil (EDP) stod overfor denne situasjonen ved et kraftverk i Nordøst-Brasil. Løsningen: Purate™-generering av klordioksid på stedet.
ecolabservicetruckicon

INNOVASJON

EDP-anlegget er avhengig av innsjøvann for kjøleanlegget sitt. Under tørke, når det er mindre vann i innsjøen og prisen på vann går opp, gjenbruker anlegget vann slik at det kan trekke ut mindre fra innsjøen. Kraftverket ønsket å øke resirkulerende sykluser fra et gjennomsnitt på seks til syv sykluser opptil 10. For å gjøre dette måtte det kontrollere høye nivåer av mineraler og mikrobiologisk vekst i vannet, som begge påvirket kjøleanleggets ytelse.

Anlegget stod også overfor problemer med korrosjon og skum, og det brukte ulike behandlingsalternativer for å løse disse bekymringene. Men behandlingene klarte ikke å holde kjøleanlegget rent.

For å få kontroll over vannkvaliteten i anleggets kjøleanlegg tok Ecolab i bruk Purate-teknologi. Fordi Purate er mer effektivt ved behandling av problemer med korrosjon og skum enn den tidligere løsningen, og det også er et mer effektivt desinfiseringsmiddel, ga det bedret mikrobiologisk kontroll og reduserte kjemikalieforbruket. Ved bruk av Purate og dets eksterne kapasiteter for dataovervåking kunne kraftverket øke kjøletårnets resirkulerende sykluser opp til 10, oppfylle standarder for kvaliteten til utgående vann og drive effektivt i årets tørre måneder. Purate førte også til betydelige reduksjoner i energiforbruk og utslipp av klimagasser.

Som et resultat av dette partnerskapet vant Ecolab årets EDP-leverandørpris i både 2017 og 2018.
Vis alle historier