Fremme Ecolabs produktbærekraft gjennom nyskapning og samarbeid

21. august 2024
Two Ecolab associates installing an Ultrasil membrane at a facility

Som en global leder innenfor bærekraft, utvikler Ecolab produkter for å hjelpe å møte kundenes behov og øke virksomheten deres, samtidig som den positive virkningen for folk og miljø maksimeres. Ecolab har bare ambisiøse mål for å understøtte forretningsvekst, men vi streber også etter å redusere karbonavtrykket til det vi tilbyr. For å kontinuerlig utvikle Ecolabs standarder for produktbærekraft er samarbeid med leverandører og investering i forskning, utvikling og teknikk avgjørende.

Hjelper å beskytte den globale matforsyningen med forbedret rengjøringsprosess på stedet

I bransjen for mat- og drikkevarer bruker Ecolab enzymer i CIP-løsninger (rengjøring på stedet) for å bidra til å prioritere matsikkerhet og -kvalitet samtidig som miljøavtrykket forbedres. Dette oppnås delvis ved å formulere produkter med biobaserte råmaterialer der det er mulig. For eksempel kan Ecolabs CIP-tilpassede rengjøringssystemer (rengjøring på stedet) erstatte tradisjonelle rengrøringsmidler som kaustisk soda og klorin med enzymer. Disse enzymene, eller biologiske katalysatorene, bidrar til å bryte ned organisk avfall og jord samtidig som bruken av konvensjonelle kjemikalier begrenses til et minimum.

Enzymer er fornybare og lett biologisk nedbrytbare, noe som kan bidra til å redusere avfall og biprodukter, i forhold til konvensjonelle prosesser.1  Enzymer kan utvikles til å målrette spesifikke typer smuss og fungere raskt, noe som gir muligheter til å minske bruken av kjemiske råmaterialer på visse bruksområder. For disse bruksområdene reduseres karbonavtrykket forbundet med produkttilvirking, -emballasje, -distribusjon og -kassering i forhold til konvensjnelle tilbud.

Et eksempel er ULTRASIL™ CONNECTED, en digital membranrengjøringsløsning for meieribransjen. Ecolab ULTRASIL CONNECTED gir forbedret rengjøringsytelse med nyskapende enzymkjemi og forbedret produksjonssynlighet med en integrert, digital modul. De nye høytytende kjemikaliene er formulert for å muliggjøre reduksjon i, og potensielt fjerning av klorin fra, membranrengjøringsprogrammet. Reduksjon av klorinbruk til et minimum minsker risikoen for skade på utstyr og membran relatert til oksydatorer, og reduserer faren for forurensning av avløpsvann. Reduksjon av klorin i rengjøringsprosessene minsker også oksydatorens korroderende og potensielt membranskadende bivirkninger.

Arbeid med leverandører om alternativer for lavt karbonavtrykk for produkter

Gjennom Ecolabs bærekraftige innkjøpsprogram fortsetter vi å utforske alternativer med lavere karbonavtrykk for produkter i forhold til råmaterialer med høy effekt for å bidra til å fremme Omfang 3-dekarboniseringsambisjoner. 

«Ecolabs innkjøpsteam forbedrer kontinuerlig produktporteføljen vår, og søker nye og nyskapende måter å forbedre produktbærekraft og sørge for mer positiv innvirkning på», sa Frederick Dutrenit, Senior Vice President, Supply Chain og Chief Procurement Officer hos Ecolab. «Leverandørene våre er avgjørende for denne strategien, og programmet vårt for bærekraftige innkjøp fortsetter å utvikle seg i tråd med siste nytt på vitenskapsfronten, forventinger fra interessenter og verdiene vi har som organisasjon.»

Et nylig eksempel er Ecolabs engasjement med Novonesis, et globalt bioløsningsselskap, for å utforske enzymer til bruk i biologisk baserte formuleringer.

Med sin omfattende portefølje og ekspertise er Novonesis en verdifull samarbeidspartner som hjelper Ecolab med å levere nyskapende biologiske løsninger på markeder vi betjener. Novonesis er også en pionér innenfor sirkulær tenking, og har etablert ett av verdens første eksempler på sirkulær produksjon som del av Kalundborg Symbiose. Kalundborg Symbiose, basert i Kalundborg i Danmark, er et samarbeid mellom det offentlige og privat næringsliv mellom 17 firmaer som har til hensikt å dele og gjenbruke ressurser for å oppnå besparelser og begrense avfall til et minimum. I 2023 var Novonesis' totale gjenbruks- og komposteringsgrad over 99 prosent med mindre enn 1 prosent sendt til søppelfylling eller avfallsforbrenning uten energigjenvinning

Ecolab vedkjenner at oppnåelse av målene våre for klima og produktbærekraft avhenger av gjennomtenkt investering i både nyskapning og samarbeid med leverandører. Ved å fremme initiativer som samarbeidet vårt med Novonesis, kan vi oppnå ytterligere fremdrift i innsatsen vår for å skape en positiv fremtid sammen med samarbeidspartnerne våre.

For å finne ut mer om produktbærekraft hos Ecolab gå til https://www.ecolab.com/corporate-responsibility/environment/product-sustainability 

Lignende nyheter