Ecolab utviser vannforvaltningsledelse med ny WAVE-sertifisering fra The Water Council

25. juli 2024
Water Stewardship Verified (WAVE) Logo at the top and water background at the bottom

ST. PAUL, Minn., USA – 25. juli 2024 – Ecolab Inc., en global leder innenfor bærekraft som tilbyr løsninger og tjenester for vann, hygiene og infeksjonsforebygging, kunngjorde at de har fått en ny WAVE-seritifisering (Water Stewardship Verified) for de ledende vannforvaltningstiltakene på anleggene sine. WAVE-sertifisering som er et program som hjelper selskaper med å akselerere vannforvaltningsytelsen og -rapporteringen sin som viser at Ecolab stategisk har prioritert vannrelaterte tiltak der det er viktigst, noe som har gitt betydningsfulle resultater for driften, kundene, partnerne og lokalsamfunene deres.

WAVE er et uavhengig verifisert program etablert av The Water Council som hjelper organisasjoner med å evaluere vannbruk, -virkning og -risiko på tvers av konsernet. Det sørger for et rammeverk for deltakere til å fremme vannforvaltningsinitativer som kombinerer organisasjonsmessige mål med virkningsfulle tiltak på anleggsnivå.

Ecolab anerkjenner viktigheten av vann for naturvern, beskyttelse av folkehelse og økonomisk utvikling i lokalsamfunn. Med en robust vannforvaltningsstrategi etablert for anleggene sine på tvers av den globale driften, har selskapet stadig fremdrift mot målet sitt om å oppnå netto positiv påvirkning på vann.

«Effektiv vannforvaltning i virksomehetene våre forblir av avgjørende betydning for at Ecolab skal oppnå netto positiv påvirkning på vann innen 2030,» sa Emilio Tenuta, Senior Vice President og Chief Sustainability Officer hos Ecolab. «Denne WAVE-sertifiseringen er nok en bekreftelse på det imponerende arbeidet som Ecolab-teamet har lagt ned i å innføre en vannforvaltningsstrategi på tvers av konsernet som utfyller de lokale tiltakene våre.»

Som del av visjonen om å opprette 2030 positiv påvirkning har Ecolab som mål å redusere vannpåvirkningen sin med 40 prosent per produksjonsenhet på tvers av hele konsernet1. Selskapet lyktes nå sist i 2023 med vannbesparelser i vannforvaltningsprsjekter på mer enn 153 millioner gallon (~580 000 kubikkmeter). På grunnlag av suksessen og det som er lært på egne vannforvaltningsprosjekter, anvender Ecolab ekspertisen og teknologien for å hjelpe kunder med å nå sine egne vannforvaltningsmål. I 2023 hjalp Ecolab kundene med å spare 226 milliarder gallon vann. Selskapet er klar til å hjelpe kindene med å spare 300 milliarder gallon vann innen 2030.

Etter en grundig evaluering av vannrisiko, og som del av tiltaksplanen sin for vann, jobber Ecolab med å iverksette strategier for vannreduksjon, -gjenbruk, -resirkulering og -gjenfylling på anleggene sine og i bassenger med høy belastning for å bidra til å beskytte vannressurser i lokalsamfunn rundt dem. Enten det går ut på å jobbe for å bruke vann som ikke kan drikkes i produksjonsprosesser, ta i bruk avanserte vanngjenvinningssystemer eller arbeider med å beskytte og gjenopprette lokale nedslagsfelt gjennom naturbaserte løsninger, forplikter Ecolab seg til å kontinuerlig forbedre vern, gjenbruk, gjenvinning og gjenoppretting av vannressurser der de har virksomhet.

Etter å ha fullført den grundige prosessen med å oppnå WAVE-sertifisering, legger Ecolab vekt på hvor stor viktigheten av å skaffe data med høy integritet er, dra nytte av innsikt i sanntid og ha en altomfattende tilnæriming til smart vannforvaltning for hele konsernet. Selskapets satsning på å iverksette forsvarlige vannforvaltningspraksiser er mer tydelig enn noen gang, etter hvert som forbrukerforventninger til vannforvaltning tiltar og den globale vannkrisen blir mer intens. Det å oppnå WAVE-sertifisering for Ecolabs anlegg utgjør en ytterligere styrking av Ecolabs vannforvaltningsposisjon, noe som hjelper selskapet med å fortsette satsningen sin på å beskytte verdens mest livsviktige ressurser.

For å finne ut mer om Ecolabs vannforvaltningstiltak, gå til: https://www.ecolab.com/corporate-responsibility/environment/water-stewardship 

1Siden referanseåret 2018

«Denne WAVE-sertifiseringen er nok en bekreftelse på det imponerende arbeidet som Ecolab-teamet har lagt ned i å innføre en vannforvaltningsstrategi på tvers av konsernet som utfyller de lokale tiltakene våre.»

Emilio Tenuta

Ecolab Senior Vice President og Chief Sustainability Officer

Om Ecolab

Ecolab (NYSE:ECL) er en betrodd partner for millioner av kunder og er en global leder innenfor bærekraft som tilbyr løsninger og tjenester for vann, hygiene og forebygging av infeksjoner som beskytter folk og livsvikte ressurser. Ut fra et hundreår med nyskaping har Ecolab årlig omsetning på USD 15 milliarder, sysselsetter mer enn 48 000 medarbeidere og har virksomhet i mer enn 170 land verden over. Selskapet leverer omfattende vitenskapelig baserte løsninger, datadreven innsikt og tjenester i verdensklasse for å fremme matsikkerhet og trygge miljø, samt optimalisere bruk av vann og energi. Ecolabs nyskapende løsninger forbedrer driftseffektivitet og bærekraft for kunder i markeder for mat, helsevesen, biovitenskap, kost og losji samt industri. 

www.ecolab.com

Følg oss på LinkedIn @Ecolab, Twitter @Ecolab, Instagram @Ecolab_Inc og Facebook @Ecolab.

Om The Water Council

The Water Council (TWC) er et globalt knutepunkt knyttet til å løse kritiske vannutfordringer ved å drive frem nyskapning innenfor ferskvannsteknologi og avansert vannforvaltning. Basert på mer enn hundre års nyskapning har TWC samlet en av verdens mest konsentrerte og modne vannteknologiklynger fra hovedkvarterene til The Global Water Center i Milwaukee, Wisconsin i USA. Med vissheten om behovet for smartere og mer bærekraftig bruk av vann verden over, fremmer TWC også den naturlige kombinasjonen av vannforvaltning med vannyskapning i innsatsen for å bevare ferksvannsressurser i Midtvesten og verden over. The Water Council har nå etablert seg som en global leder i vannbransjen og en av USAs ledende klynger for økonomisk utvikling i henhold til offentlige organer, Brookings og Harvard Business School.

 

Kontakt

Kyle Kapustka

612-708-4304

MediaRelations@Ecolab.com

Lignende nyheter