Steen-Hansen og Ecolab samarbeider om å forbedre fiskevelferd og optimalisere akvakultur

Et tett samarbeid som skaper banebrytende, nyskapende løsninger for å flytte grenser for biosikkerhet innenfor akvakultur med NetCare Program.

06. mai 2024

Bergen, (6. mai 2024) Steen-Hansen, en global markedsleder for bunnstoff og belegg innenfor akvakultur og Ecolab, en global bærekraftsleder som tilbyr løsninger og tjenester for vann, kunngjorde i dag at de samarbeidet om å ytterligere utvikle Steen-Hansens NetCare- program om å sammen jobbe for fiskevelferd gjennom bærekraftige, nyskapende løsninger som sikrer biosikkerhet i en bred akvakultursektor.

En optimalisert akvakultur spiller en viktig rolle i å møte verdens matbehov, og anses som det matproduksjonssystemet som har raskest vekst globalt. Som et alternativ til overfisking i sjøen, har dette systemet en løsning for å bekjempe utarming av fiskebestander – en nøkkelfaktor som driver den pågående nedgangen i det biologiske mangfoldet i havet. Akvakultur i EU produserte 1,1 millioner tonn av vannlevende organismer i 2021, til en verdi av EUR 4,2 milliarder.1

Norges produksjon overgår EUs totale produksjon i volum, og er verdens niende største produsent globalt.

I et samarbeid er Steen-Hansen og Ecolab sine fremskritt innen akvakultur banebrytende ved at de forbedrer fiskehelse, reduserer kryss-kontaminering og forbedrer at de til oppdrettsanlegg. Dette samarbeidet spisser spesifikasjonene til nothygiene gjennom sitt nyskapende NetCare- program (NETCARE – Hjem) - – et omfattende rammeverk som inkluderer spesialisert opplæring, strenge prosedyrer og målbare resultater for desinfiseringen av akvakulturnøter.

Ecolabs nyskapende og akvakulturtilknyttede godkjente produkter gjennomgår grundig testing for bidrar til å å sikre at de innfrir bransjestandarder for kombatibelt materiell, praktisk funksjonalitet og effektivitet. Disse bidrar til å fremme det høyeste nivået av biosikkerhet og matsikkerhet, og beskytter mot rask fremvekst av biologisk begroing, som utgjør en risiko for kvaliteten på nøter og helsen til bestander av oppdrettsfisk.

Steen-Hansens banebrytende NetCare- sertifiseringsprogram representerer et viktig skritt i å forsterke en ende-til-ende hygienisk prosess for vedlikehold av oppdrettsnøter. Dette robuste regimet for rengjøring, desinfisering og bunnbelegg er mer enn en prosedyre – - det er en sentral forsvarslinje. Det er viktig for å forhindre krysskontaminering av patogener mellom oppdrettsanlegg, og avgjørende for å unngå potensiell massedød i oppdrettsanlegg.

«Å styrke tiltak for biosikkerhet i oppdrettsanlegg har blitt én av de viktigste utfordringene for bærekraftig vekst i denne bransjen, og vi ser behovet for en holistisk tilnærming for å forbedre fiskevelferden. Å kunne levere kompatibel teknologi, opplæring og kvalitetssikring har lenge vært målet til Steen-Hansen, og sammen med den omfattende kompetansen og porteføljen til Ecolab kan vi virkeliggjøre en viktig løsning for kundene våre.»

Ulrik Ulriksen

CEO, Steen-Hansen

«Produktforvaltning er avgjørende for Ecolab i hvert aspekt av den globale virksomheten vår. Vi etterstreber en prositiv innvirkning på tvers av all atferden og produktene våre», sa Lars-Martin Haugberg, Head of Sales, Norway & Finland, Ecolab. «Ved å samarbeide med Steen-Hansen, som representerer en holistisk, stabil tilnærming til fiskevelferd, hjelper vi dem med å sikre forvaltningen videre.» 

Steen-Hansen og Ecolaber forpliktet til å bidra til å fremme praksiser innen akvakultur som ikke bare forbedrer drivtseffektiviteten, men også hjelper å fremme helsen og levetiden til livet i sjøen. Dette samarbeidet har som mål å sette nye standarder for bransjen når det gjelder å levere en kontrollert, effektiv og bærekraftig modell for å bidra til å beskytte mot spredning av sykdommer i sjøen. 

 

Om Steen-Hansen

Steen-Hansen AS er en global leder innenfor bunnstoff og belegg for oppdrettsnøter, og tilbyr produkter både med redusert kobber og uten kobber til beskyttelse av nøter. Selskapet produserer også spesialiserte malingssystemer til bransjen, beskyttelse av tekstiler, passivt brannvern og overflatebehandling med fokus på miljøet. Produksjon og utvikling av produkter utføres i Norge, med salgs- og distribusjonsnettverk i alle markeder for akvakultur. Selskapet har 30 medarbeidere, et datterselskap i Chile og produserer årlig rundt 7 millioner liter maling. 

Om Ecolab

Som en betrodd partner hos mer enn tre millioner kundesteder, er Ecolab (NYSE:ECL) den globale lederen innenfor løsninger og tjenester for vann, hygiene og infeksjonsforebygging som bidrar til å beskytte folk, planeten og bedriftshelse. Med årlige salg på USD 13 milliarder, og mer enn 47 000 partnere, leverer Ecolab omfattende, vitenskapelig baserte løsninger, datadreven innsikt og tjenester i verdensklasse for å fremme matsikkerhet, bidrar til å opprettholde rene og trygge miljøer, optimalisere vann- og energibruk og forbedre driftseffektivitet og bærekraft for kunder på markedene for mat, helsevesen, kost og losji og industri i mer enn 170 land rundt om i verden. www.ecolab.com

Følg oss på LinkedIn @Ecolab, X @Ecolab, Instagram @Ecolab_Inc og Facebook @Ecolab.

Lignende nyheter