Fra avfall til tekstiler – Ecolab introduserer nye, profesjonelle rengjøringstekstiler laget av 100 prosent resirkulerte fibre

Ecolab prioriterer som organisasjon helsen til folk, jordkloden og bedrifter, og har som mål å sette jordklodens ve og vel i første rekke med sine nye, profesjonelle rengjøringstekstiler laget av 100 prosent resirkulerte fibre.

15. april 2024
Group of sustainable mops and cloths

Ecolabs Rasant® Planet-serie med flatmopper og Polifix Planet-serie med mikrolinkluter av mikrofiberstoff.

Virkelig profesjonell rengjøring innbefatter alle deler av rengjøringssyklusen. Utstyr av høy kvalitet, erfarne team samt nyskapende og bærekraftige prosesser bidrar til å oppnå utmerkede rengjøringsresultater fra start til slutt. Det er akkurat derfor Ecolab har utviklet et nytt sortiment av rengjøringstekstiler laget av utelukkende 100 prosent resirkulerte fibre. «Fra avfall til tekstil» er kredoet som Ecolabs utviklerteam fokuserte på for å møte de høye forventningene til ytelse, hygiene og varighet – med løfte om mer bærekraft. Ecolabs fire mest populære Rasant®-flatmopper i den nye Rasant® Planet-serien er nå også tilgjengelige i resirkulerte fibre. I tillegg introduserer også Ecolab Polifix-mikrolinplanetserien, det nye tillegget til mikrofiberkluter i Profilix-sortimentet. 

Den nye Rasant® Planet-serien med mopper har utmerket glide- og håndteringsmekanismer, noe som gjør tørking og rengjøring av forskjellige gulv og overflater enkelt og effektivt. Rasant® Planet-moppen har et stort antall duskeløkker, noe som sikrer en forlenget levetid. Rasant® Basic Planet har grå kantteip for høy tekstilstabilitet. Rasant® Micro Top Planet har mikrofiberplysj på overflatene på alle sider og på ytterlaget, noe som forenkler rengjøringen av hjørner og kanter, og gir moppen bedre stabilitet. Rasant® Micro Basic Planet har mikrofiberplysj på hele overflaten og blåspraglet farge, noe som forhindrer at stoffet blir grått, og gir produktet et renere, mer hygienisk utseende og preg. 

De nye Polifix-mikrolinplanetklutene er laget av 100 prosent resirkulerte mikrofibre. Klutene har en svært god vannabsorberingsevne og smussopptaksevne på grunn av vekten sin, samt en sterk underkant for å gi stoffet maksimal stabilitet – noe som legger til rette for trygg og hygienisk rengjøring.

Begge produktseriene er fargekodet, slik at dere vet nøyaktig hvilke påføringsområder som er best for hvert enkelt produkt og unngår krysskontaminering. Alle nye mopper og kluter er grundig og intensivt testet på Ecolabs Research & Development Center i Montheim, Tyskland, og har bestått over 500 (for moppene) og 1000 (for klutene) sykluser med testvasking med topp karakter i krymping, vannabsorberingskapasitet og ytelse per kvadratmeter, noe som viser det resirkulerte stoffets virkelige holdbarhet og styrke. 

Sammenliknende forskning viser også at de nye, resirkulerte fibrene, i motsetning til ikke-resirkulerte fibre, ga opptil 33 prosent mindre CO2-utslipp under produksjon, og brukte opptil 20 prosent mindre vann og opptil 25 prosent mindre energi. 

Det forventes at det nye sortimentet av resirkulerte rengjøringstekstiler får en ekstern, økologisk sertifisering gjennom hele 2024. Som den globale lederen innenfor vann, hygiene og infeksjonsforebygging og en av de største forkjemperne for bærekraft, vet Ecolab viktigheten av å se på bærekraft gjennom hele leveringskjeden. Og med denne nye serien av resirkulerte tekstiler, gjør Ecolab nettop det.

Mer om våre Rasant® Planet-mopperMer om våre Polifix-mikrolinplanetkluter

 

Lignende nyheter