McLaren Racing kunngjør at Ecolab er offisiell partner for McLarens Formel 1-team

08. februar 2024
McLaren Formula 1 Team and Ecolab logos on a greenery and water background around the McLaren headquarters

Ecolabs nye partner, McLaren Formula 1 Racing Team, holder til i McLaren Technology Centre i Surrey i England.

8. februar 2024

McLaren Racing kunngjør at Ecolab er McLaren Formel 1-teamet sin offisielle partner fra og med 2024-sesongen.

Ecolab, en global leder som tilbyr løsninger innenfor vann, hygiene og infeksjonsforebygging, skal støtte McLaren mot bærekraftsmål på vei mot netto-null-utslipp.

Det flerårige partnerskapet med Ecolab skal støtte utarbeidingen av et program for bærekraftig luftfartsbrennstoff (SAF) for å akselerere McLarens totale strategi for å dekarbonisere logistikken og driften av Formel 1. Organisasjonene skal samarbeide om å innlemme SAF i gjennomføringen av McLarens netto-null-forpliktelse til halvering av utslipp innen 2030, og oppnåelse av netto-null innen 2040.

Ecolabs merke kan ses på teamutsyret til Formel 1-førerene Lando Norris og Oscar Piastri i 2024-sesongen.

Zak Brown, CEO i McLaren Racing i sa:

«Vi har gleden over å ønske Ecolab velkommen til McLaren Racing-familien, og dette er et samarbeid bygget på felles mål. Å ta i bruk SAF tidlig er et stort skritt fremover i innsatsen vår for å treffe positive klimatiltak, og dette samarbeidet gjør det mulig for oss å utforske troverdige muligheter til å redusere utslippene fra løpslogistikken vår. Det sender også et signal til luftfartsbransjen om at det er behov for at de akselererer dekarboniseringsplanene sine og øker støtten til SAF.»

Christophe Beck, Chairman & CEO i Ecolab sa:

«Ecolabs 48 000 medarbeidere i mer enn 170 land liker å være en del av et team med høy ytelse som leverer til kunder. Samarbeidet med McLaren hjelper oss med å anerkjenne partnerne våre for bidragene deres til den kommersielle suksessen vår, samtidig som det legger til rette for nye måter vi kan samarbeide på felles teknologi-, nyskapings- og bærekraftsmål.»


For ytterligere informasjon kontakt:

Nigel Glennie, SVP Global Communications, Ecolab
MediaRelations@ecolab.com / +1 651 250 4724
 
Fran Campbell, Communications Executive, McLaren Racing
fran.campbell@mclaren.com / +44 (0) 7442 692 253
 

Om McLaren Racing

McLaren Racing ble grunnlagt av fører Bruce McLaren i 1963. Teamet deltok i sitt første Formel 1-løp i 1966. Siden det har McLaren vunnet 20 verdensmesterskap i Formel 1, 183 Formel 1 Grand Prix, Indianapolis 500 3 ganger og Le Mans 24 Hours på første forsøk.  
 
McLaren Racing konkurrerer i fem racingserier. Teamet konkurrerer i FIA-verdensmesterskapet for Formel 1 med McLaren F1-førerne Lando Norris og Oscar Piastri, NTT INDYCAR SERIES med Arrow McLaren-førerne Pato O'Ward, Alexander Rossi og David Malukas, ABB FIA Formula E-verdensmesterskapet med NEOM McLaren Fromula E-teamførerne Jake Hughes og Sam Bird og Extreme E Championship som NEOM McLaren Extreme E-teamet. Teamet konkurrerer også i F 1 Sim Racing Championship som McLaren Shadow, og har vunnet Constructors' and Drivers' Championships i 2022. 
 
McLaren er en forkjemper for bærekraft i idretten, og har skrevet under på FNs forpliktelse Sport for klimatiltak. De har forpliktet seg til nett-null innen 2040, og har en mangfoldig og inkluderende kultur i motorsporten. 

Om Ecolab

Ecolab (NYSE:ECL) er en betrodd partner for millioner av kunder og er en global leder innenfor bærekraft som tilbyr løsninger og tjenester for vann, hygiene og forebygging av infeksjoner som beskytter folk og livsvikte ressurser. Ut fra et hundreår med nyskaping har Ecolab årlig omsetning på USD 14 milliarder, sysselsetter mer enn 48 000 medarbeidere og har virksomhet i mer enn 170 land verden over. Selskapet leverer omfattende vitenskapelig baserte løsninger, datadreven innsikt og tjenester i verdensklasse for å fremme matsikkerhet og trygge miljø, samt optimalisere bruk av vann og energi. Ecolabs nyskapende løsninger forbedrer driftseffektivitet og bærekraft for kunder i markeder for mat, helsevesen, biovitenskap, kost og losji samt industri.

Lignende nyheter