IMPACTful Dialogues: Nick Alfano

29. februar 2024

I denne episoden av podkasten IMPACTful Dialogues, har verten Dexter Davis besøk av gjesten Nick Alfano, Executive Vice President og President i Ecolabs industrigruppe.

I denne måneden for svart historie i USA tar vi et skritt tilbake for å reflektere rundt hvor langt Ecolab har kommet gjennom utviklingen og fremgangen til medarbeidernes ressursgrupper (ERG-er) og utfordringene vi fremdeles arbeider med å løse. EcoEssence, som har vokst til over 1200 medlemmer verden over, er et glitrende eksempel på den positive innvirkningen til ERG-ene våre, så vel som Ecolabs pågående forpliktelse til mangfold, likhet og inkludering (DE&I).

For å diskutere hvor viktige ERG-er er, satt Vice President, Human Resources, Global Diversity, Equity and Inclusion seg ned sammen med EcoEssence sin nye ledende sponsor, Nick Alfano, Executive Vice President and President, Global Industrial, for å gjøre de første intervjuene for IMPACTful Dialogues. Denne podkastserien fra Ecolab, med Dexter som vert, handler om ledere og utforsker erfaringen og lederskapet deres i ulike markeder og funksjoner, guidet av rammeverket til IMPACTful Dialogues: inkludering, gjennomtenkthet, formål, bevissthet, samarbeid og tillit.

Her følger noen høydepunkter fra samtalen deres.

Dexter: Hvordan er det å tre inn i en rolle som ledende sponsor for EcoEssence, for så å virkelig få muligheten til å jobbe med bedriftslederne – og hvordan føles det å tre inn i en slik rolle?

Nick: Jeg har sterk tro på kraften i den tilknytningen som ERG har til selskapet, og etter at jeg hørte om EcoEssence og målet deres om å fremme karrieremuligheten for sorte og afroamerikanere, føltes det riktig for meg. Sist høst fikk jeg muligheten til å bli med i Executive Leadership Council, som er en organisasjon som fremmer svarte ledere i næringslivet, og jeg tenkte virkelig på EcoEssence og Ecolab som enorme bidragsytere til dette. Og det er derfor jeg takket ja da du spurte meg om å bli prosjektsponsoren til EcoEssence.

Dexter: Nick, du har hatt veldig suksessrik karriere her hos Ecolab, og du har jobbet med diverse prosjekter der du har måttet bryte ned interne barrierer for å bemyndige team. Hvordan har den satsningen påvirket teamet ditt og drevet frem karrieren din?

Nick: Jeg tror virkelig på formålsparagrafen til denne bedriften, å gjøre det rette for både kundene våre og verden. Dette er mulig på grunn av de globale teamene våre. I årenes løp har jeg lært at selv om vi har en konsekvent bedriftsmodell, så leveres den på ulike måter avhengig av kundene vi leverer tjenester til og hvor vi opererer, rent geografisk. Så dette krever at barrierer brytes og et mangfoldig tankesett. Jeg har virkelig tro på et mangfoldig tankesett. Et mangfoldig tankesett kommer fra mangfoldet til medarbeiderne våre. Jeg har reist til mer enn 70 land i karrieren min med selskapet, og observert kulturell innvirkning og ulike kulturer, for å få jobben ferdig. Det innebærer at vi må verdsette forskjellige kulturer, omfavne mangfold og sikre at staben vår av medarbeidere gjenspeiler dette. Jobben min er å alltid se på situasjonen til bedriften, se på hvordan vi tilnærmer oss ting for å sikre at vi bryter barrierer og at vi tar med oss det mangfoldige tankesettet som jeg akkurat beskrev, i regnestykket.

Dexter: ERG-er spiller en viktig rolle i forpliktelsen vår til å skape en mangfoldig og nyskapende arbeidsplass. I denne sammenhengen, hva er visjonen og planen deres for å samarbeide med andre om å virkelig sikre at fremtiden til EcoEssence fortsetter i en retning som har stor innvirkning på de underrepresenterte folkeslagene våre, og også for svarte og afroamerikanske medarbeidere?

Nick: Fra ståstedet mitt har jeg muligheten til å støtte EcoEssence både med hensyn til bidrag og markedsføring. Vi snakket om behovet for støtte innenfor markedsføring og kommunikasjon, samt andre ting som IT-støtte, som vi kan gi slik at EcoEssence-merket kan nå ut til selskapet og vi kan ha en innvirkning på mange flere individer. Jeg synes at lederne i gruppen har gjort en utmerket jobb med å veilede EcoEssence. Jobben min er å utgjøre et tilskudd til dem.

Dexter: Nick, når vi tenker på det, har du hatt fadderrollen ganske ofte i løpet av karrieren din. Hvorfor er det viktig for ledere å virkelig inneha rollen som fadder og sponsor?

Nick: Det er et godt spørsmål. Jeg får mye ut av det, og det gir meg mye energi. Jeg får møte mange personer i selskapet, og jeg får snakke med mange medarbeidere om hvor de er i sin karriere, hvilken retning de ønsker å gå, og det er virkelig tilfredsstillende å hjelpe neste generasjon av ledere i dette selskapet til å lede det.

For å være ærlig er det noe av det beste med jobben min, og som jeg har sagt tidligere, synes jeg at dette er noe jeg har lyst til å gjøre på dette punktet i karrieren min.

Hele samtalen på IMPACTful Dialogues kan lyttes til på Storyboard.

Lignende nyheter