Christophe Beck skal etterfølge Doug Baker, som går av med pensjon som CEO for Ecolab, men fortsetter som styreformann

29. oktober 2020
Doug Baker and Christophe Beck

Ecolabs Doug Baker og Christophe Beck

ST. PAUL, Minn., USA – (BUSINESS WIRE) – Ecolab Inc. kunngjorde at Christophe Beck, Ecolabs nåværende president og COO, kommer til å ta over etter Douglas Baker, Jr. som selskapets CEO fra og med 1. januar 2021, og fortsetter som president. Beck er også valgt inn i styret til Ecolab

Baker, Ecolabs nåværende styreforman og CEO, går av som CEO, men fortsetter som styreformann.

Baker sa om Becks opprykk, «jeg er veldig glad at styret utnevnte Christophe som etterfølgeren min og tror han er det perfekte valget. Han har vært en god leder og partner i å drive frem og bygge opp Ecolabs strategi og virksomhet. Siden han begynte i Ecolab i 2007, har han gjort det veldig bra med stadig større og variert ansvar på tvers av selskapet vårt, hjulpet oss med å styrke virksomhetene, bygget opp team, forbedre kapasiteten vår og rettelegge for en god fremtid. Han er en veldig dyktig forretningsleder, og enda viktigere, en god person. Medarbeiderne, kundene og aksjonærene våre får nyte godt av lidenskapen, iherdigheten, visjonen og den nyskapende ånden hans.»

Jeffery Ettinger, ledende medlem av Ecolabs styre, sier følgende om etterfølgingen «denne kunngjøringen følger en godt planlagt og grundig gjennomtenkt etterfølgingsprosess. Christophe Beck er en erfaren og velrenommert forretningsleder, og vi er veldig godt fornøyd med evnen hans til å fortsette å bygge Ecolabs globale forretnings- og markedsledelse. Han har gjennom hele karrierene levert enestående prestasjoner og vært en nøkkelperson siden han begynte i Ecolab for 13 år siden, som har styrket selskapet og bidratt til å posisjonere det for nye og utviklende vekstmuligheter. Styret ser frem til å jobbe med Christophe i den nye stillingen hans.

«Samtidig takker vi varmt Doug for hans enestående innsats som CEO de siste 16 årene. Det har vært en periode med stor endring og strategisk utvikling for Ecolab. Under Dougs ledelse har vi styrket den globale ledlesen vår innenfor selskapets tradisjonelle rengjørings- og desinfiseringsvirksomheter, betydelig utvidet markedene våre med tilføying av vannbærekraft og helse-/livsvitenskapsvirksomheter og har kontinuerlig forbedret alle aspekter av selskapets virksomheter. Under ledelsen hans har Ecolab blitt en sann leder når det gjelder bærekraft og et formålsdrevet selskap, som er velrenommert for den positive innvirkningen på verden og etiske praksis. Alt dette bidro til å gi eksepsjonell avkastning for aksjonærene våre, noe som økte Ecolabs markedskapitalisering mer enn åtte ganger og ga en økning i selskapets verid på USD 50 milliarder. Vi gratulerer ham med det enestående arbeidet og takker ham for at han fortsetter som styreformann.»

Beck, 52, begynte i Ecolab i 2007. Han er nå Ecolabs president og COO. Tidligere har han vært Executive Vice President og President i Ecolabs Nalco Water-virksomhet. Før det var Beck selskapets Executive Vice President og President for International Regions. Før International Regions-rollen hans var Beck Executive Vice President and President of Global Integration som hadde ansvaret for integrasjonen av Nalco-oppkjøpet. Becks tidligere roller hos Ecolab inkluderte Executive Vice President, Institutional Sector, Senior Vice President and General Manager, Industrial Foodservice – North America og Senior Vice President, Corporate Marketing and Strategiy. Før han begynte i Ecolab i 2007, var Beck leder i Nestlé i 16 år.

Beck sier, «jeg er stolt over å få denne muligheten og takker styret for tiltroen de har til meg. Jeg vil også takke Doug for hans vedvarende støtte og veiledning under karrieren min i Ecolab og for mulighetene som bidro til å forberede meg for denne rollen. Vi har samme visjon for Ecolab og deler den samme forpliktelsen til medarbeiderne, kundene, lokalsamfunnene og aksjonærene våre.

«Jeg er takknemlig over å kunne overta dette ypperlige selskapet i verdensklasse med en sterk og vinnende verdiposisjon, fremragende markedsposisjoner, avansert teknologi og – ikke minst – det enestående Ecolab-teamet som får alt til å fungere, gir førsteklasses resultater og verdi til kundene våre samtidig som det driver veksten og avskastningen vår til aksjonærene. Jeg ser frem til å jobbe med Ecolab-teamet etter hvert som vi fortsetter å drive langsiktig suksess for dette fantastiske selskapet og medarbeiderne. Ecolab har aldri vært bedre posisjonert for å bærekraftig innfri kundenes vann-, hygiene- og infeksjonsforrbyggingsbehov verden over. Jeg er også stolt over den positive innvirkningen vi har på verden og tror at fremtiden vår er grenseløs.»

Om Ecolab

Ecolab (ECL), som er en pålitelig partner for nesten tre millioner kommersielle kundelokaler, er den globale lederen innenfor løsninger og tjenester for vann, hygiene og smitteforebygging. Med et årlig salg på $13 milliarder dollar og mer enn 45 000 tilknyttede selskaper, leverer Ecolab omfattende løsninger, datadrevet innsikt og personlig service for å fremme matsikkerhet, opprettholde rene og trygge miljøer, optimalisere vann- og energibruk og forbedre driftseffektiviteten og bærekraften for kunder på markedene for mat, helsevesenet, kost og losji og industri i mer enn 170 land verden over. www.ecolab.com

Følg oss på Twitter @ecolab, Facebook facebook.com/ecolab, LinkedIn Ecolab eller Instagram Ecolab Inc.

(ECL-C)

Vis biografien til Christophe Beck.

Vis biografien til Doug Baker.

Investorkontakter:
Michael Monahan
651.250.2809

Andrew Hedberg
651.250.2185

Pressekontakt:
Roman Blahoski
651.250.4385

Kilde: Ecolab Inc.

Lignende nyheter