Fremmer bærekraftig vekst gjennom digital nyskapning og samarbeid

Hva vi fant ut på Hannover Messe 2023.

Hannover Messe 2023 entrance photo op

I slutten av april hadde jeg privilegiet å representere Ecolab på Hannover Messe, én av verdens ledende industrimesser. Arrangementet samlet fagfolk fra hele verden i Europa for å diskutere banebrytende nyskapninger innenfor teknologi. Ecolab gikk sammen med Microsoft om å vise frem de felles løsningene våre for bærekraft, særlig programmer som muliggjør effektiv, smart vannkontroll på de mer enn 40 markedene vi betjener. 

Under messen, hadde Ecolab muligheten til å dele det forvandlingspotensialet til digitale løsninger til å optimalisere vannforbruk, spare energi og hjelpe selskaper med å få fremdrift i bærekraftsmålene sine. Deltakelsen vår fremhevet hvor viktig strategiske partnerskap er, som de nylig inngåtte samarbeidet vårt med Microsoft for å forbedre hvor synlige data om vann er gjennom Microsoft Cloud for Sustainability og plattformen ECOLAB3D™. 

Når jeg nå gjør meg refleksjoner rundt arrangementet – her er de tre viktigste punktene jeg tok med meg, og perspektivet mitt på hvordan de påvirker fremtiden til industriell drift: 

 

  1. Selskaper leter etter strategier for å operasjonalisere bærekraftsmålene sine

    Det var tydelig at besøkende på Hannover Messe deler en stor interesse for bærekraft, særlig administrering av vann og energi. Gjennom diskusjoner med bransjeledere og sjefer, uttrykte flere at selskapene deres ser på bærekraft som en iboende del av den langsiktige strategien sin, snarere enn å utelukkende være en forskriftsmessig forpliktelse.

    I tillegg til Ecolab, støtter forskning dette perspektivet, og antyder at selv om selskaper setter seg ambisiøse bærekraftsmål, er det mange som ikke har driftsplaner eller mekanismer på plass for å oppnå dem. I 2021 samarbeidet Ecolab med GreenBiz, en bærekraftig forskningsorganisasjon, om å gjennomføre en undersøkelse av statusen til foretak sin vannkontroll. Undersøkelsen viste at av de 93 selskapene som ble intervjuet, benyttet kun 54 % av respondentene avansert målingsutstyr for å spore progresjonen mot vannmålene sine, og 45 % mente at vannet til organisasjonen deres ville ha blitt administrert bedre dersom de hadde dratt nytte av slike verktøy.

    Under arrangementet fokuserte vi på hvordan digitalisering, spesielt innenfor industrielle vannanlegg, kan hjelpe selskaper med å operasjonalisere målene sine på en økonomisk levedyktig måte. Tilgang til datadreven innsikt hjelper selskaper med å identifisere ineffektiviteter med vann og energi, og endre adferd for å optimalisere driften på anleggs- og foretaksnivå.

  2. Smart vannkontroll kan akselerere bærekraft og fordeler for bedriften. 

    Digitaliseringen av vann har endret måten vi forstår og administrerer driftsytelse og bærekraft på. Under arrangementet fokuserte mange av diskusjonene våre på sammenhengen mellom vann, energi og utslipp av drivhusgasser. Ett område som fikk betydelig oppmerksomhet, var tilnærmingen vår til smart vannkontroll. Besøkende vant gehør for hvordan Ecolab bruker digital innsikt til å avdekke muligheter for vann- og energisparing, og hvordan Ecolab kombinerer denne innsikten med ekspertise på området for å dra nytte av disse mulighetene med målrettet handling. 

     

    For å demonstrere dette, fokuserte vi på hvordan langvarige nyskapninger, som 3D TRASAR™-teknologien for vannkontroll, har utviklet seg til å få overvåkning og automatisering ut til en rekke industrielle bruksområder, som ellers ikke hadde hatt det. Vi fremhevde sammenhengen mellom 3D TRASAR og ECOLAB3D, en plattform for bedriftsdata og -analyse, og la vekt på hvordan ECOLAB3D-tilkoblede digitale tjenester muliggjør synlighet for nøkkelindikatorer for vann, energi og ytelse i sanntid. Vi arrangerte også en podkast på direkten med Ecolab Global Intelligence Center i Pune, India, én av seks fjerntliggende etterretningsfasiliteter som leverer ytelsesovervåkning for 24/7 for en rekke forskjellige bransjer. 

    ECOLAB3D-plattformen gir en nyskapende fordel for å innfri de raskt skiftende behovene til bransjene vi dekker. Tradisjonelle automatiserings- og kontrollanlegg er isolerte, og krever generelt sett manuell innhenting og behandling av data. ECOLAB3D integrerer data fra flere kilder, inkludert systemer på stedet, som 3D TRASAR, aggregerte kundedata, og manuell innlasting fra felt- og laboratorietester. Plattformen kontekstualiserer dataene gjennom en rekke sammenkoblede digitale tjeneter, leverer innsikt som fører til direkte, rask handling for å minimere risiko, maksimere produktivitet og opprettholde bærekraftsmål.

    Mange av samtalene våre dreide seg om hvordan disse digitale tjenetene forsterker verdien levert av våre kjemiske nyskapninger og ekspertise på stedet. Smart vannkontroll var kjernen i hver diskusjon, med besøkende som var interesserte i hvordan kombinasjonen av disse teknologiene kan adressere andre vektstenger for bærekraft, som utslipp av drivhusgasser, sammen med ytelsen til bedriften.

     

  3. Å omfavne samarbeid muliggjør fart og omfang

    Arrangementet fremhevet også hvor viktig samarbeid er. Ecolab bygger strategiske forhold med ledende organisasjoner, som Microsoft og andre, for å ha positiv innvirkning med den kollektive styrken vår. Denne tilnærmingen lar oss kombinere rekkevidden vår i bransjen med ny teknologi for å akselerere hvor bredt og dybt nyskapningen vår favner. Ved å slutte oss til Microsoft på standen deres, kunne vi representere verdien som vi sammen kan tilby kundene våre.

 

Når vi nå ser tilbake på Hannover Messe 2023, gleder vi oss over mulighetene som ligger foran oss. Det var en glede å møte deltakere og utstillere fra ulike bransjer for å dele innsikten og nyskapningene våre. Entusiasmen deres bekrefter troen vår på forvandlingspotensialet teknologien har til å gripe tak i verdens mest alvorlige miljømessige utfordringer. Sammen kan vi utnytte kraften av vann til bærekraftig vekst for bedrifter.

 

Om forfatteren

Tony Stanich profile picture

Tony Stanich

Senior Vice President, Global Light Water Marketing Nalco Water, et Ecolab-selskap

Tilknyttede artikler

ECOLAB_3222019_POWERPLANT_0068.tif

Finn ut mer om løsningene presentert på Hannover Messe 2023