Hva er biofilm?

Images to support Biofilm launch

Definisjonen av biofilm er et komplekst, strukturert samfunn av bakterier og andre mikroorganismer som er festet til en overflate. Bestanden til en biofilm gjennomgår ofte morfologiske og metaboliske endringer, noe som gjør at mikroorganismer kan overleve i et ellers ugjestmildt miljø.

* Costerton et al, 1995. Ann Rev. Microbiol. 49: 711-745
Shi and Zhu, 2009. Trends in Food Sci. and Technol. 20: 407-413

 

Tilknyttede artikler

Slik dannes og spres biofilm

Etter standard rengjøring kan det dannes biofilm og potensielt kontaminere produktene deres med patogene mikroorgansimer eller forråtnelsesbakterier. Selv når en overflate ser ut til å være ren, kan det være biofilmer på den som krever den rette løsningen for å holde produktene deres sikre.

Images to support Biofilm launch
Planktoniske bakterier fester seg til overflater.
Images to support Biofilm launch

Bakteriene fester seg til overflater og danner en mikrokoloni som gjør at mikroorganismer kan formere seg.

Images to support Biofilm launch

Organismer kan spre seg fra biofilmen og danne nye biofilmkolonier.

Images to support Biofilm launch

Biofilmer i mat- og drikkevareproduksjon: en trussel mot produktkvalitet

Biofilmer er et vanlig problem i mat- og drikkevareproduksjon som går ut over matsikkerhet og produktkvalitet. Finn ut hvordan man kan gjenkjenne varselssignalene om biofilmer gjennom analyser, sensorisk evaluering og indikatorer på ferdig produkt.
«Hvis biofilmer ikke drepes under rengjørings- og desinfiseringsprosessen, får bakterier og organismer en "pangstart" for å vokse, noe som gjør at mikronivå raskere overskrider kvalitetsterskelen under matproduksjonsprosessen. Biofilmer er én av flere utfordringer med mikroorganismer som kan håndteres ved å bruke Synergex Sanitizer & Disinfectant. Den patenterte formuleringen til Synergex bidrar til å redusere variasjoner fra dag til dag og fremmer kvalitetssikring.» – Jesse Hines, technical accounts program leader for Ecolab Food and Beverage.
Imagery to support Synergex Webpage update

Synergex: et førstelinjeforsvar mot biofilmer

Synergex er det eneste desinfiseringsmiddelet som ikke krever skylling, og som oppfyller et EPA-krav om å trenge gjennom og drepe biofilmer på overflater som er i kontakt med mat – og bidrar til at dere målbart kan sikre matsikkerheten og målingene deres av produktkvalitet. Biofilmer på overflater som er i kontakt med mat i mat- og drikkevarebransjen har lenge vært et problem. 

Vitenskapen bak Synergex

Se hvordan Synergex trenger gjennom og dreper biofilmer på harde, ikke-porøse overflater som er i kontakt med mat – og bidrar til å beskytte produktkvalitet og forbedre matsikkerhet.

Images to support Biofilm launch

Synergex™ får EPA Biofilm Kill Claim for Food Contact Surfaces

Det var et stort behov for å oppfylle krav om dreping på overflater som er i kontakt med mat. Uten godkjente testmetoder tilgjengelig, gikk Ecolab inn i et samarbeid med EPA om å utvikle en testmetode av biofilm på overflater som er i kontakt med mat. Finn ut mer om hvordan testen ble utviklet og hvordan Synergex når opp til forventningene.