De ni mest oversette matsikkerhetsproblemene som restauranter står overfor i dag

Image of family enjoying a meal

Til tross for beste innsats fra fasiliteter for matservice for å redusere risiko og oppnå gode forretningsresultater, kan kontaminering eller utrygge situasjoner fremdeles oppstå, for eksempel får 1 av 6 amerikanere en matbåren sykdom hvert år.

Ecolabs nyeste webinar for matsikkerhet presentert av Dr. Ruth Petran, PhD, CFS VP RD&E Food Safety & Public Health, Ecolab og Cindy Rice, RS, CPFS, MSPH President, Eastern Food Safety er nå tilgjengelig.

Under webinaret går ekspertene våre gjennom noen av de mest oversette matsikkerhetsproblemene som fasiliteter for matservice står overfor i dag. En holistisk tilnærming til matsikkerhet bidrar til å sikre jevn drift, en positiv gjesteopplevelse og kostnadskontroll, samtidig som de sikres at alle punkter for bekymring for kontaminering blir tatt tak i.

De 9 mest oversette områdene for matsikkerhet:

 1. Varme/kalde lagringsområder
  Omgivelsestemperaturer i kalde lagringsområder som overstiger 5 °C (riktig «kald» oppbevaringstemperatur) øker risikoen for at patogene organismer og forringelsesorganismer begynner å vokse i maten din. Dette kan føre til at mat blir farlig å innta.
 2. For dype avkjølingspanner
  Avkjølingspanner som er for dype til å ordentlig avkjøle matvarer kan legge til rette for hurtig patogenvekst (f.eks. C. perfringens, B. cereus) – og hvis de inntas, kan de forårsake sykdom.
 3. Ikke-kalibrerte termometre
  Ikke-kalibrerte termometre forstyrrer nøyaktige avlesninger og misbruk av tidstemperatur på mat kan føre til sykdom hvis patogene bakterier er i stand til å vokse. Dette kan oppstå hvis potensiell farlig mat holdes mellom 5 °C og 57 °C i mer enn 4 timer.
 4. Feilhåndtering av friske råvarer
  Selv om mesteparten av friske råvarer er veldig trygge på grunn av riktig dyrkningspraksis og forsiktig håndtering med prosessorer (inkludert kommersiell vask med godkjente antimikrobielle kjemikalier), kan feilhåndtering føre til at de blir utrygge. Eksperter anbefaler å vaske friske råvarer som er blitt vasket kommersielt. Hvis de ikke er vasket på forhånd, må de vaskes og håndteres forsiktig for å unngå kontaminering.
 5. Dårlig desinfisering av ismaskin
  Dårlig desinfisering av ismaskin kan føre til usanitære forhold som igjen kan medfører sykdommer. Inspektører påpeker ofte skitne ismaskiner, og det er en vanlig årsak til urene overflater for matkontakt. Rensligheten til ismaskiner kan være et hyppig mål for mediefokusering som setter søkelyset på problemer som kan føre til forbrukeropprør!
 6. Lagring og håndtering av cocktailgarnityr
  Garnityr kan utgjøre en risiko hvis det ikke håndteres riktig. Vær oppmerksom på egenskapene til bargarnityr og om de er potensiell farlig mat (definert som mat med en vannaktivitetsverdi på 0,85 eller mindre, mat med et pH-nivå på 4,6 eller under når målt ved 24 °C). Disse matvarene må ikke oppbevares utenfor temperaturregulering i mer enn 4 timer. I stedet hold varmt ved 57°C eller over, eller hold kaldt ved 4°C eller lavere.
 7. Urene selvbetjeningsområder (f.eks. salatbarer, betjeningsstasjoner osv.)
  Kontaminering av overflater bidrar til en betydelig mengde av alle matbårne sykdommer.
 8. Mangel på isolering av allergener
  Feilhåndtering av allergifremkallende matvarer kan føre til helseproblemer
 9. Svikt i å holde drikkedispensere rene
  Skitne dispensere kan la kontaminasjon strømme inn i drikkevarer. Det er bekymringer knyttet til rengjøring av dispensere for brus, tekanner og bar – det å ikke holde disse enhetene rene påvirker ikke bare smaken på drikkevarer, det setter gjestene deres i fare ved potensielt å huse E. coli, gjær og mugg, og kan i tillegg medføre negativ omtale.

Klikk nedenfor for å se webinaret i sin helhet og finn ut mer om årsakene og løsningene for hvert oversett område angående matsikkerhet.

For ytterligere informasjon eller ressurser som hjelper deg med å minimalisere risikoen angående matsikkerhet se siden vår for matsikkerhet er viktig.

Relaterte artikler

Tilleggsressurser

Ecolab Food Safety and Public Health Webinars
Webinarer om matsikkerhet på forespørsel

Gikk du glipp av en av våre tidligere webinarer om matsikkerhet? Hold deg oppdatert her og lytt til ekspertene våre som presenterer temaer rundt de forskjellige aspektene angående matsikkerhet.

Food Safety Tips Image
Ressurser for matsikkerhet

Last ned det nyeste materiale om matsikkerhet for å hjelpe dere med å etablere et sterkt matsikkerhetsprogram, fremme en kultur for matsikkerhet innenfor virksomheten og gi personalet og kundene deres trygghet.