I vaksinekappløpet

Ecolab støtter rene romomgivelser for University of Oxfords Clinical BioMan Manufacturing Facility for COVID-19-vaksineutvikling og -produksjon

29. april 2020
Person working in laboratory

Mer enn tre milliarder mennesker opplever for tiden en form for begrensning på bevegelsene sine eller er isolert i et forsøk på å bremse spredningen av COVID-19. Et globalt kappløp pågår for å utvikle en vaksine eller legemiddelbehandling for å stoppe pandemien.  The Jenner Institute, University of Oxford har kunngjort betydelig fremgang i utvikling og produksjon av ChAdOx1 nCoV-19, en vaksine mot COVID-19. De første frivillige i den kliniske fase I / II-studien ble vaksinert den 23. april 2020, og tar sikte på å vaksinere opptil 800 ytterligere frivillige i løpet av de kommende ukene. Produksjonen av ChAdOx1 nCoV-19 ble foretatt på Jenner Institutes Clinical BioMan Manufacturing Facility, et MHRA-godkjent anlegg med lisens for å produsere utredningsmedisinske produkter, inkludert vaksiner, i samsvar med prinsippene for god produksjonsskikk (GMP).

Ecolab Life Sciences-teamet i Storbritannia har gitt vesentlig støtte til forskningsinnsatsen, som støttes av britiske myndigheter. For å utvikle en vaksine, må et laboratorium operere i et kontrollert miljø. De ansatte trenger et kontaminasjonsfritt miljø for å utføre tester og manipulasjoner og for å unngå å gå på akkord med resultatene av arbeidet. Ecolab tilbyr en rekke validerte produkter til bruk i renromsomgivelser og ekspertise for å beskytte og støtte operatørene.


«Ecolab har vært en trofast partner, og vi er alle veldig imponert over teamet som har lagt ned store anstrengelser for å hjelpe oss med å lede dette viktige arbeidet.»


Dr. Cathy Oliveira
GMP Production Manager ved Clinical BioManufacturing Facility.

Fra bestrålte og aseptisk fylte produkter som er trippelposet for enkel overføring til de høyeste klassifiserte områdene, til teknisk veiledning som støtter optimal overflatedesinfisering, har Life Sciences-teamet vært i beredskap for å hjelpe Clinical BioManufacturing Facility med å akselerere produksjonen av ChAdOx1 nCoV-19-vaksinen.

«Ecolab har vært en trofast partner, og vi er alle veldig imponert over teamet som har lagt ned store anstrengelser for å hjelpe oss med å administrere dette viktige arbeidet», sier Dr. Cathy Oliveira, GMP Production Manager ved Clinical BioManufacturing Facility. «Fra logistikk til det tekniske teamet, har alle vært veldig imøtekommende og samarbeidsvillige.»

Arbeidet med vaksinen, utviklet av kliniske team ved University of Oxfords Jenner Institute og Oxford Vaccine Group begynte i januar i Old Road Campus Research Building i Oxford. Den unike teknologien hadde allerede blitt brukt til å utvikle behandlinger mot andre virussykdommer. Etter vellykket preklinisk testing og starten av Oxfords COVID-19-vaksineutprøving på hurtigspor av fase III-materiale for administrering til 5 000 frivillige begynt og Professor Sarah Gilbert, ledende forsker som utvikler vaksinen, sier at selv om man aldri kan være sikker på suksessen av en vaksine, er hun ganske trygg på resultatene basert på en annen vaksine som nylig har blitt testet i en klinisk studie for å teste effekten mot MERS-koronaviruset (Midtøsten respiratorisk syndrom (ChAdOx1 MERS)).

«Vi har samarbeidet med University of Oxford, og spesielt Clinical BioMan Manufacturing Facility, i de to siste årene», sa Gerald Morris, account manager for Ecolabs divisjon Life Sciences, som støtter University of Oxford eksternt under nedstengingen. «I det nåværende klimaet, når alle produktene våre er sterkt etterspurt, vet Ecolab-teamet hvor viktig og banebrytende dette arbeidet er, og har alltid mobilisert raskt for å støtte og levere det som trengs.»

Etterspørselen etter Ecolabs sterile produkter fra Clinical BioMan Manufacturing Facility har økt med 200 prosent for å støtte stigningen i forskning, utvikling og produksjon. Samarbeidet vil fortsette med samme intensitet i noe tid fremover, og hvis håpet forvandles til virkelighet, vil masseproduksjon begynne. Jenner Institute har allerede iverksatt tiltak for å forberede seg på å produsere opptil en million doser i måneden, og andre farmasøytiske organisasjoner skal delta i innsatsen.

Selv om det nøyaktige tidspunktet for en godkjent vaksine er ukjent, er det sikkert at hygiene vil være viktigere enn noensinne. Konsortiet av farmasøytiske organisasjoner som skal produsere vaksinen, trenger mer sterile produkter for å sikre trygg produksjon av enorme mengder doser. Operasjoner for å vaksinere milliarder av mennesker rundt om i verden for å få slutt på pandemien, gjør også at hygienepraksiser blir avgjørende. Ecolab lader opp, øker produksjon og gir kompetanse for å støtte den vitenskapelige og farmasøytiske bransjen i kappløpet for å starte produksjon av en fungerende vaksine.

Lignende nyheter

Se alle nyheter