En studie fra Ecolab Watermark™ avdekker et globalt generasjonsgap når det gjelder tilgang til rent og trygt vann

På verdens vanndag viser funn at babyboomgenerasjonen er mer bekymret og ønsker raskere handling enn yngre generasjoner.

22. mars 2024
Water Plant

ST. PAUL, Minn. – 22. mars 2024 – data fra en global studie på oppdrag fra Ecolab, en global leder innenfor bærekraft som tilbyr løsninger og tjenester innenfor vann, og i partnerskap med Morning Consult, har avdekket at nivået og styrken på bekymringene for rent og trygt vann varierer fra generasjon til generasjon.

Resultater fra Ecolab Watermark™ Study, en global spørreundersøkelse som spurte ut mer enn 25 000 forbrukere i 15 forskjellige land, viste at selv om bekymringen for vannmangel var stor på tvers av alle generasjoner, var eldre generasjoner mer bekymret enn yngre generasjoner. Studien avdekket også interessant innsikt i forbrukernes holdninger til rent og trygt vann.

 • Bekymringen synes å vokse for hver generasjon, med mer enn tre av fire forbrukere som uttrykker bekymring.
 • Babyboomgenerasjonen (82 %) er merkbart mer bekymret enn millenniumsgenerasjonen (78 %) og generasjon X (74 %).
 • Generasjon X sammenfaller mer med babyboomgenerasjonen enn millenniumsgenerasjonen og generasjon Z med hensyn til bekymring, hvor mye det haster og behov for handling i dag.
 • Forbrukere i generajon Z er mindre tilbøyelige til å være bekymret i dag (41 %), og mer bekymret for hva som kan skje i fremtiden (56%).

Like fullt fremstår trygt vann som én av de viktigste miljøbekymringene for de fleste generasjonene, ved siden av andre globale saker som forurensing og klimaendring.

Som en global leder innenfor vannkontroll og -løsninger, anerkjenner Ecolab rollen bedrifter spiller i det å skape en tryggere, mer fremgangsrik fremtid. Selskapet har satset på å jobbe sammen med kundene sine om å fremme en tryggere fremtid når det gjelder vann for fremtidige generasjoner.

«Vi vet at forbrukere rundt om i verden er bekymret over vannkrisen, og at de ønsker at selskaper skal være en del av løsningen», sa Christophe Beck, Chairman og CEO, Ecolab «Heldigvis kan selskaper oppnå fortjeneste og støtte bærekraftige resultater gjennom smart bruk av vann. Ecolabs forpliktelse til kundene sine handler ikke bare om forandring – det handler også om å hjelpe selskaper med å fremme bedriftenes resultatutvikling og rask vekst, samtidig som de har en netto positiv innvirkning på verden.»

Hvert år den 22. mars markerer Ecolab verdens vanndag ved å fremheve rollen til vann og feire selskapets bidrag til et år med endringer og fremgang.

Høydepunkter fra Ecolabs «vannår»:

 • Ecolab hjalp kunder med å spare mer enn 220 milliarder gallon vann i 2023, noe som tilsvarer mer enn 760 millioner menneskers behov for drikkevann. Innen 2030 har Ecolab som mål om å hjelpe kunder med å spare 300 milliarder gallon vann i året, noe som tilsvarer drikkevannsbehovet til 1 milliarder mennesker.
 • Ecolab fortsatte å utvide Ecolab Water for Climate™-programmet sitt, som er utviklet for å hjelpe selskaper å fremme bærekraftig vekst i bedriften, samtidig som de når klima- og vannmålene sine. Dette er en viktig satsing, ettersom selskaper opplever et økende press for å treffe tiltak mot de økende virkninger av klimaendringer og vannmangel.
 • Ecolab feiret en ny sertifisering fra alliansen for vannforvaltning (AWS) for produksjonsanleggene i ​​Monterrey, Mexico og Nanjing, Kina, noe som gjør at Ecolabs totale antall AWS-sertifiserte anlegg har kommet opp i 10. Disse sertifiseringene hjelper selskaper med å forstå bruken og innvirkningen sin på vann, og sette i verk strategier for smart vannkontroll.
 • Ecolab deltok i Open Call to Accelerate Action on Water sammen med andre selskaper i privat sektor med en forpliktelse om å ha en positiv, kollektiv innvirkning på 100 bekkener som forsyner mer enn tre milliarder mennesker. Dette er en del av Ecolabs engasjement i Water Resilience Coalition (WRC), som selskapet var med på å stifte i 2020. 
 • Ecolab investerte i et nyskapende fond for vanntilgang fra WaterEquity, en kapitalforvalter som fokuserer på å løse den globale vann- og sanitærkrisen, hovedsakelig i Sør-Amerika, Afrika og Asia-Stillehavsregionen. Ytterligere investorpartnere inkluderte Starbucks, Gap Inc., Reckitt og DuPont, med ytterligere støtte fra U.S. DFC. Global Access Fund IV på 150 millioner amerikanske dollar, som ble avsluttet i september 2023, har som mål å nå fem millioner mennesker med tilgang til vann, vaskemuligheter og hygiene (WASH).
 • Som eksperter for det tørkerammede elvebekkenet til Colorado River, spillte Ecolab en sentral rolle i lanseringen av California Water Resilience Initiative (CWRI), som er et initiativ fra privat sektor for å fremskynde koordinerte, kollektive tiltak for å oppnå selvberget vannforsyning for California i fremtiden, i tråd med målene til offentlig sektor.
 • Ecolab deltok sammen med andre globale ledere på den historiske vannkonferansen til FN – den første samlingen av sitt slag siden 1977 – for å fremme vannforvaltning i privat sektor. 
 • Ecolab ble offentlig anerkjent for lederskap innenfor bærekraft, klima og vann som en del av blant annet CDP A Lists, JUST Capital's America's Most Just Companies, Dow Jones Sustainability™ Indices og Barron's World's Most Sustainable Companies.
 • Ecolab fortsatte å tilby sin Smart Water Navigator gratis til alle bedrifter som er interessert i å forstå verdien av vann i driften og treffe tiltak for å oppnå bedriftens vannmål.

Akselererende endringer gjennom kraften til vann er kjernen i Ecolabs formål å forbedre helsen til folk, kloden og virksomheter verden over. Selskapet deler sin ekspertise når det gjelder smart bruk av vann med kundene, og hjelper dem med å redusere, gjenbruke og gjenvinne vannet I tillegg til å støtte effektiv vannbruk, hjelper Ecolab's løsninger kundene med å bruke energi mer effektivt, redusere avfall og skjære ned på utslipp av drivhusgasser for å fremme en mer bærekraftig fremtid.

For å finne ut mer om hvordan Ecolab jobber med kunder for å bidra til å løse verdens mest komplekse problemer i forbindelse med et landskap i endring, gå til www.ecolab.com/expertise-and-innovation/people-planet-business-health.


Kontakt:

Alyssa Meyers

+1-651-250-4724

MediaRelations@Ecolab.com

22. mars 2024

ECL-C

Om Ecolab

Ecolab (NYSE:ECL) er en betrodd partner for millioner av kunder og er en global leder innenfor bærekraft som tilbyr løsninger og tjenester for vann, hygiene og forebygging av infeksjoner som beskytter folk og livsvikte ressurser. Ut fra et hundreår med nyskaping har Ecolab årlig omsetning på USD 15 milliarder, sysselsetter mer enn 48 000 medarbeidere og har virksomhet i mer enn 170 land verden over. Selskapet leverer omfattende vitenskapelig baserte løsninger, datadreven innsikt og tjenester i verdensklasse for å fremme matsikkerhet og trygge miljø, samt optimalisere bruk av vann og energi. Ecolabs nyskapende løsninger forbedrer effektiviet og bærekraft for kunder innenfor markedene for helse, biovitenskap, kost og losji samt industri. www.ecolab.com

Følg oss på LinkedIn @Ecolab, Twitter @Ecolab, Instagram @Ecolab_Inc og Facebook @Ecolab.

Om Morning Consult

Morning Consult er et globalt selskap som driver med beslutningsintelligens og endrer måten moderne ledere fatter smartere, raskere og bedre beslutninger på. Selskapet kobler sammen de høyfrekvente dataene sine med anvendt kunstig intelligens for å gi folk bedre beslutningsgrunnlag for hvordan de tenker og handler. Finn ut mer på morningconsult.com.

Lignende nyheter