FNs første vannkonferanse på en generasjon underbygger den viktige rollen virksomheter har for vanntiltak

Collage of Ecolab at the UN Water Conference

Midt i en tiltakende vannkrise, samlet verdensledere seg i mars 2023 for å katalysere en global respons på den truende trusselen om vannmangel på FNs historiske vannkonferanse, den første slik samling siden 1977. Ikke bare utgjorde konferansen ett vannskille for verden, men den samlet også verdens ledende selskaper, herunder Ecolab, for å fremme virkningen som næringslivet kan ha på verdens vannforbruk.

Nye data fra en spørreundersøkelse om vann, bærekraft og klimaendring foretatt av Ecolab, som loddet stemningen blant tusener av forbrukere på tvers av åtte forskjellige land, avdekket:

  • 74 % av forbrukerne mener at bedrifter bør ha sparing av vann som en høy eller livsviktig prioritet.
  • Kun 25 % av forbrukerne mener at bedrifter har tilstrekkelige tiltak for å spare vann.
  • Mer enn 60 % av forbrukere sa at de selv eller et familiemedlem har problemer med å få tilgang til vann.

Forbrukere kommuniserer et soleklart budskap – hvis næringslivsledere ikke prioriterer vannforvaltning, gjør de ikke nok. Ecolabs innsats det siste året for å bidra til å beskytte livsviktige ressurser, viser at det er mulig å fremme bærekraft og forretningsvekst for en bedrift på en og samme tid. Og den ledende innsatsen vår på FNs vannkonferanse er et kroneksempel på hvordan virksomheter kan utgjøre en forskjell:

  • VI deltok i oppfordringen til å akselerere vanntiltak i samarbeid med andre selskaper i en satsning på gjøre kollektiv positiv innvirkning på 100 bekkener som støtter over 3 milliard menesker innen 2030 – et nøkkeltilskudd til FNs vanntiltakssaksorden.
  • Sammen med Starbucks, Gap, Inc., Reckitt og DuPont samt USAs internasjonale utviklingsfinansselskap IDFC invserter vi nesten $140 million i WaterEquity Global Access Fund IV. Fondet har til hensikt å skaffe opptil 5 millioner mennesker tilgang til vann, renhet og hygiene og målretter seg mot husholdninger i minst åtte land i sør- og sørøst-Asia, Afrika sør for Sahara og Latin-Amerika.
  • Vi bekreftet satsnignen vår som et stiftende medlem av Water Resilience Coalition (WRC) for å arbeide kollektivt for å oppnå nettopositive vanninnflytelse gjennom partnerskap mellom offentlige og private, retningslinjer, teknologi samt et kart for å nå WRCs mål for 100 prioritetsbekkener innen 2030.

FNs vannkonferanse var et katalyserende øyeblikk for å gripe tak i vannkrisen, men det harde arbeidet er bare begynnelsen. Ecolab fortsetter å gjøre vår del for å stenge vanngapet og bidra til at kundene våre – som forvalter 1,1 trillion gallon av verdens vann – en positiv kraft for å sikre vannressursene verden over.

Tilknyttede artikler