På vei mot større vannbesparelse med smartteknologi

Ford Logo

BAKGRUNN

Ford Motor Company har tatt ledelsen når det gjelder vannkontroll. Selskapet har redusert vannforbruket med mer enn 10 milliarder gallon (40 millioner kubikkmeter) siden 2000 og tar sikte på en ytterligere reduksjon på 30 prosent per kjøretøy fra 2015 til 2020. Deres langsiktige mål: null bruk av drikkevann i produksjonen.

Ford kontaktet Nalco Water for å oppnå bedre effektivitet og redusere vannforbruket på anlegget i Chicago.

Ford Motor Company har redusert vannforbruket med mer enn 40 millioner kubikkmeter siden 2000 og tar sikte på en ytterligere reduksjon på 30 prosent per kjøretøy fra 2015 til 2020.

ecolabservicetruckicon

Innovasjon

Samarbeidet fokuserte på to områder som er sterkt avhengige av vann.

  • Kjøletårnene, som forbruker store mengder vann og har utfordringer ved driften, som skalering, korrosjon, tilskitning og biologisk vekst – som alt sammen påvirker vannforbruket, ytelsen og kostnadene.
  • Forbehandlingsbad, hvor metall behandles før lakkering – en prosess som også bruker mye vann.  For å oppnå bedre effektivitet ønsket Ford å overvåke overflyten av vann når badene ble fylt på nytt.

Nalco Water iverksatte to prosjekter for å bidra til at bruken av vann ble mer effektiv i anlegget.

  • 3D TRASAR™-teknologien er en digital løsning med «tilknyttet kjemi» som ble installert for å optimalisere ytelsen til kjøletårn og redusere vannbruken. Systemet overvåkes kontinuerlig av Ecolab System Assurance Center, som tilbyr sanntidløsninger av problemer – noe som hindre betydelige tap av vann.
  • Sanntidssynlighet av data for vannstrømmen i tillegg til øyeblikkelige varslinger forbundet med strømningsrelaterte avvik bidrar til å sikre vannbesparelser og driftseffektivitet i bad for forbehandling av kjøretøy. Tidligere kunne identifisering og løsning av problemer ta dager eller til og med måneder.

Sirkulære vannstrategier (gjenbruk og resirkulering av vann) spiller også en viktig rolle i anleggets fremtidige strategi for vannkontroll. Nalco Water samarbeider med Ford for å iverksette teknologi som gir mulighet for en betydelig reduksjon i vannforbruk ved å resirkulere fosfatrenset vann. Anlegget utvikler prosesser som gir mulighet til gjenbruk for en del av det forbehandlede prosessvannet, noe som vil føre til en sterk reduksjon av behovet for å hente inn mer vann fra det kommunale vannettet.

eROI Icon

Årlige besparelser

VANN

Redusert ferskvannsforbruket med

23 millioner

gallon i løpet av fire måneder – tilsvarende det årlig drikkevarebehovet for mer enn

79 000 personer

 

Potensial for å spare ytterligere

55 millioner

gallon per år via resirkulering av fosfatskyllevann

KOSTNADER

Besparelser fra redusert vannforbruk – tilsvarende mer enn

USD 186 000

per år

 

Potensial for å spare ytterligere

USD 481 000

via resirkulering av fosfatskyllevann

Samlede kostnadsbesparelser

USD 186

TUSEN

ÅRLIG

Tilknyttede historier

Besøkende som så på denne historien, så også på