2024 Ecolab Watermark™-studien viser at bekymringer for vann endrer på kjøpsvanene til kunder.

23. september 2024
Natural landscape showing a river and trees

Den andre globale undersøkelsen viser at forbrukere i Kina, India, Midtøsten og Afrika (IMEA) har sluttet å kjøpe produkter som bruker for store mengder vann.

Ecolab, en global leder innenfor bærekraft som tilbyr løsninger og tjenester for vann, kunngjorde i dag funn fra sin andre Watermark™-studien som rapporterer om hvordan tilstanden til vannforvaltning er rundt om i verden.

Årets undersøkelser viste at forbrukere fortsatt er veldig bekymret for klimaendringer og den umiddelbare tilgangen sin til rent og trygt vann, noe kjøpsvanene deres gjenspeiler. Et flertall av forbrukere på tvers av flere regioner sier de har sluttet å kjøpe produkter som bruker for store mengder vann, mest merkbart i Kina (80 prosent), IMEA (69 prosent) og Latin-Amerika (65 prosent).

Forbrukere sier også at de er villige til å betale mer for produkter som er produsert på en bærekraftig måte, og flesteparten på tvers av regioner er villige til å betale 1–4 prosent ekstra. Dette er mest uttalt i Kina (93 prosent), IMEA (86 prosent) og Latin-Amerika (75 prosent).

«Uansett hvordan dere ser på dataene, er bærekraft lengst fremme i bevisstheten til forbrukere», sier Christophe Beck, Chairman og CEO hos Ecolab. «Dagens bedrifter har en interessekonflikt mellom forbrukere som vil slutte å kjøpe produktene deres og investorer som insisterer på større avkastning. Heldigvis gir det å prioritere smart vannforvaltning en måte å tilfredsstille begge deler på, og gi positive, økonomiske resultater samtidig som det også beskytter denne livsviktige ressursen.»

Årets undersøkelse bygger videre på trender identifisert i 2023, og byr på overbevisende ny innsikt:

  • Tilgang til rent og trygt vann er fremdeles en overordnet bekymring, og de fleste regioner er mer bekymret for umiddelbar tilgang til rent og trygt vann enn de er for tilgang i fremtiden. De som er mest bekymret for vannrtilknyttede problemer, befinner seg i Latin-Amerika (90 prosent), Kina (88 prosent) og USA (80 prosent).
  • Forbrukere fortsetter å stille bedrifter og styresmakter mest til ansvar for vannsparing, men de fleste har fremdeles ikke tillit til at disse partene bryr seg nok om saken. Dette er særlig tilfelle i USA, Europa og den asiatiske stillehavsregionen, der 42 til 51 prosent av respondentene tror disse lederne bryr seg om vannsparing.
  • Forbrukere holder også visse bransjer mer ansvarlige for å redusere vannforbruk, med jordbruks-, mat- og drikkevare- og produksjonsbransjen som ofte bruker mest vann.
  • Forbrukere mister tillit til at bedrifter og styresmakter tar grep i vannkrisen, ettersom mindre enn 50 prosent av forbrukere i USA og Europa tror at bedrifter og styresmakter bryr seg om vannsparing.

Ecolab Watermark-studien for 2024 rapporterer også om hvordan forbrukere varierer etter region og andre demografiske målgrupper. Befolkningstetthet samsvarte merkbart med bekymringsnivået til forbrukerne med hensyn til klima- og vannrelaterte problemer. Faktisk virker det som at forbrukere som bor i urbane strøk er mer bekymret for klimaendringer enn de som bor på landet. Detter gjelder mest for urbane forbrukere i Asia-Stillehavslandene (85 prosent) og USA (74 prosent).

«Mens de som bor på landet lenge har hatt forståelse for potensiale virkinger av klimaendringene, utviser de som bor i byer en ny bevissthet rundt disse utfordringene», sa Emilio Tenuta, Senior Vice President og Chief Sustainability Officer hos Ecolab. «Enten det er en langvarig hetebølge, en overbelastet infrastruktur eller ulik tilgang til ren luft og rent vann, blir disse bekymringene nå større for dem som bor og jobber i de største byene verden over.»

I tilleg til de funnene som undersøkelsen har gjort fra verden over, viser spesifikke data fra USA at

  • 73 prosent av forbrukere i USA mener at klimaendringer er viktig for dem peronlig, mens mindre enn 50 prosent mener at bedriftsledere og styresmakter bryr seg
  • bekymringer angående vann vedvarer blant voksne i USA – både med hensyn til tilgang til (71 prosent) og tilgjengelighet til (80 prosent) rent og trygt vann i fremtiden
  • forbrukere i USA er villige til å endre adferden sin for å bevare vannressurser. En tredjedel (33 prosent) avstår fra å kjøpe produkter som overforbruker vann, og mer enn to tredjedeler (71 prosent) er optimistiske med tanke på at vannmangel kan takles på en effektiv måte

Den andre bølgen av Ecolab Watermark-studien ble utført i samarbeid med Morning Consult tidlig i 2024 blant et utvalg voksne i befolkningen, og den kommer til å gjennomføres årlig. For å se de fullstendige resultatene både globalt og landsspesifikt, kan dere gå til dashbordet på watermark.ecolab.com .

Om Ecolab:

Ecolab (NYSE:ECL) er en betrodd partner for millioner av kunder og er en global leder innenfor bærekraft som tilbyr løsninger og tjenester for vann, hygiene og forebygging av infeksjoner som beskytter folk og livsvikte ressurser. Ut fra et hundreår med nyskaping har Ecolab årlig omsetning på USD 15 milliarder, sysselsetter mer enn 46 000 medarbeidere og har virksomhet i mer enn 170 land verden over. Selskapet leverer omfattende vitenskapelig baserte løsninger, datadreven innsikt og tjenester i verdensklasse for å fremme matsikkerhet og trygge miljø, samt optimalisere bruk av vann og energi. Ecolabs nyskapende løsninger forbedrer effektiviet og bærekraft for kunder innenfor markedene for helse, biovitenskap, kost og losji samt industri. www.ecolab.com

Følg oss på LinkedIn @Ecolab , Instagram @Ecolab_Inc , Facebook @Ecolab og X @Ecolab.

(ECL-C)

Torry Whitney
+1-651-250-4724
MediaRelations@Ecolab.com

Kilde: Ecolab Inc.

Lignende nyheter