Lindström Group samarbeider med Nalco Water om å redusere bruken av ferskvann i India

Nalco Water lanserte et prosjekt med avanserte filtreringsteknologier for Lindström Group sin vaskerifabrikk i Chennai, India i 2022. På litt over ett år har Lindström gjenvunnet 74 prosent av vannet på fabrikken, og redusert det totale forbruket av ferskvann i Chennay med 56 prosent.

14. mars 2024
Lindstrom Logo Stack of white towels in a commercial laundry facility


India er den største forbrukeren av grunnvann, og blant de landene i verden som har størst vannmangel.

På Lindström-konsernets 13 vaskerier i India vasker de tusener av kilo av unifomer og arbeidstøy for diverse bransjer i henhold til påkrevde sikkerhetskvalitet og -standarder som kjemisk motstandsevne og hygiene. I Asia brukes 45 prosent av Lindström-konsernets vannforbruk av arbeidstøys- og renromstjenester.

Lindström-konsernet har i flere tiår optimalisert vannbruken i vaskeriene på flere måter for å sikre at de tar hånd om avløpsvannet på en ansvarlig måte. Med alarmerende reduksjon av vannressursene i India er konsernets kontinuerlige mål å utvide innsatsen sin for å oppnå lavest mulig vannforbruk per vaskede kilogram.

Sette et mål om å bruke 55 prosent resirkulert vann

Det er helt nødvendig å spare vann for å verne om miljøet, sikre bærekraft, motvirke vannmangel og bidra til global vannrettferdighet til det beste for både nåværende og fremtidige generasjoner. Målet til Nalco Waters prosjekt for avanserte filtreringsteknologier var todelt: å gripe tak i vannmangel lokalt og bidra globalt med tiltak for vannbærekraft.

For å sette i gang prosjektet satt Nalco Water seg spesifikke mål og ytelsesindikatorer (KPI-er) for å måle suksess:

  • Lindström Group hadde til hensikt å samle opp 75 prosent av vannet med omvendt osmoseprosess, og lyktes i å nå 74 prosent innen 13 måneder.
  • I vaskeriprosessen hadde Lindström-konsernet som mål å bruke minst 55 prosent resirkulert vann og lyktes i å nå 56 prosent – fra 9,2 liter per kilo til 4,1 liter per kilo.
  • Lindström-konsertnet begrenset ferskvannsforbruket med 44 prosent i vaskeprosesen.

For å nå disse målene investerte Lindström-konsernet i halvautomatisert behandling av avløpsvann og et revers osmose-anlegg i Chennai.

Reduser vannforbruk uten å gå på akkord med kvalitet

Gjennom samarbeidet med Nalco Water, har Lindstöm-konsernet jobbet med å sikre bærekraftig vannkontroll. Murli Iyer, Head of Light Business hos Nalco Water, India, legger vekt på selskapenes felles verdier: «Lindströms satsning på bærekraft, nyskapning og den sirkulære økonomien sammen med We Care-kulturen (vi bryr oss) deres, harmoniserer godt med Ecolabs formål om å "Protecting what's vital" (beskytte det som er livsviktig) og bærekraftsstrategien vår: fremme folk, jordkloden og sunt næringsliv verden over, noe som igjen hjelper kundene våre med å lykkes.»

Vanngjenvinningsnalegget, som drives av Nalco Water, bruker spesialiserte kjemikalier for klesvaskemiddel for å redusere vannforbruken uten å gå på akkord med vannkvaliteten. Siden begge selskaper etterfølger strenge helse- og sikkerhetsforskrifter, har det ikke vært noen ulykker eller uhell gjennom prosjektet.

«Behandlingsanlegget for avløpsvann, forvaltet av Nalco, har effektivt gjenvunnet den angitte prosentverdien av vann, og dermed redusert avhengigheten av ferskvannsressurser betydelig. Viderer oppfyller det behandlede vannet som slippes ut i miljøet de juridiske samsvarskravene for regionen, noe som gjenspeiler satsningen på miljømessig ansvarlighet», sier Nikhil Shirsat, Process Specialist hos Lindström i Asia.

Lindström får regelmessige rapporter daglig og månedlig, og vi møtes månedlig for å gjennomgå fremdrift og identifisere forbedringsområder. Etter de første seks månedene i prosjektet diskuterte vi også hva vi skulle fokusere på i neste trinn.

«Lindströms satsning på bærekraft, nyskapning og den sirkulære økonomien sammen med We Care-kulturen (vi bryr oss) deres, harmoniserer godt med Ecolabs formål om å "Protecting what's vital" (beskytte det som er livsviktig).»

- Murli Lyer

Head of Light Business hos Nalco Water, India



Forbedret vaskekvalitet med betydelige vannbesparelser

Lindström hadde imponerende resultater fra Nalco Water sitt prosjekt for avanserte filtreringsteknologier prosjekt som resulterer i samlede vannbesparelser som tilsvarer 330 millioner liter – eller 132 olympiske svømmebasseng. Når det gjelder det daglige vannforbruket, kunne initiativet veie opp for behovet for 2,5 millioner mennesker per dag.

Ved å sikre bedre vannkvalitet forbedret også Lindström kvaliteten på vasking, reduserte vaskekostnader og forlenget livssyklusen til plagg. Apex- prosjekt for avanserte filtreringsteknologier viser satsningen deres på nyskapning og bærekraft som setter en standard for andre selskaper om å følge etter med forebyggende innsats for å verne vann.

«Lindström setter standarden for andre selskaper, slik at de kan lede an. Forskriftene for ferskvannsforbruk i India og verden over blir stadig strengere, og selskaper kan fplutselig være i en posisjon hvor de plutselig må redusere mengden vann de bruker», sier Gowtham Raj, Area Manager – South hos Nalco Water India.Raghu Harihar, Training Manager, Institutional Business hos Ecolab India, fortsetter: «Det er flott at Lindström samarbeider med oss om å være føre var med disse tiltakene – vi har som mål å være tankeledere i dette markedet, slik at vi kan forutse utfordringer før de oppstår.»

I fremtiden planlegger Lindström å sette i drift helauomatiserte systemer på anlegget for å forbedre effektivitet og jevnhet, samt minimere faren for menneskelige feil. De sikter også mot å ta i bruk RO-systemet i andre vaskerier i India og Asia for å redusere belastningen på ferskvannskilder og yte mer bærekraftige, kostnadseffektive tjenester. 

Lindström planlegger å ta i bruk Nalco Waters KI-drevne analyseplattform (kunstig intelligens), ECOLAB3D™,  som neste trinn i å fremme bruken av analyser og algoritmer og ytterligere forbedre ytelsen for å oppnå enda bedre resultater for gjenvinning av vann. 

Finn ut mer om Ecolabs bærekraftarbeid, herunder innsatsen vår for å spare vann og optimalisere bruken av naturressurser.

 

«Vi har allerede et system for gjenbruk av vann på vaskeriene våre, men vi ville ta det lenger og resirkulere vannet slik at vi kunne redusere mengden ferskvann vi bruker.»

– Venkataraj Anantharaman Laguduva

Head of Continuous Service, Asia, Lindström Group

Lignende nyheter