Ecolab-spørreundersøkelse avdekker høye forventinger til vannsparing

21. mars 2023
A dam

Et «år i vann» oppsummerer selskapets fremdrift på verdens vanndag

Nye data fra en global spørreundersøkelse foretatt på oppdrag fra Ecolab, en global leder innenfor bærekraft som tilbyr løsninger og tjenester for vann, hygiene og infeksjonskontroll, har avdekket høye forvententninger fra forbrukere til rollen selskaper har når det gjelder tilgang til og sparing av vann.

Spørreundersøkelsen Vann, bærekraft og klimaendringer stilte spørsmål tusener av forbrukere i åtte forskjellige land. Spørreundersøkelsen avdekket følgende:

  • 74 % av forbrukerne mener at bedrifter bør ha sparing av vann som en høy eller livsviktig prioritet.
  • Kun 25 % av forbrukerne mener at bedrifter har tilstrekkelige tiltak for å spare vann.
  • Mer enn 60 % av forbrukere sa at de selv eller et familiemedlem har problemer med å få tilgang til vann.

Ecolabs Chairman og CEO Christophe Beck talte på den historiske FN-konferansen om vann på FNs hovedkvarter i New York, og sa: «Forbrukerne sender et soleklart budskap om at hvis bedriftsledere ikke prioriterer vannforvaltning, gjør de ikke nok. Ecolabs innsats det siste året for å bidra til å beskytte livsviktige ressurser, viser at det er mulig å fremme bærekraft i veksten til en bedrift samtidig og med det samme.»

Hvert år den 22. mars, løfter verdens vanndag frem vann- og rengjøringsproblematikk. Temaet i 2023 er «Akselererende endringer» og oppmuntrer til vedvarende fremdrift mot FNs mål for bærekraftig utvikling 6. For å feire anledningen, fremhevet Ecolab selskapets ledende rolle gjennom et helt år av endringer og fremdrift.

Høydepunkter fra selskapets år i vann omfatter følgende:

  • Ecolab hjalp kundene våre med å spare mer enn 215 milliarder gallon vann i 2022, noe som tilsvarer drikkevannsbehovet til mer enn 730 millioner mennesker. Innen 2030 har Ecolab som mål om å hjelpe kunder med å spare 300 milliarder gallon vann i året, noe som tilsvarer drikkevannsbehovet til 1 milliarder mennesker.
  • Ecolab gikk sammen med DuPont, Gap, Inc., Reckitt, Starbucks og det amerikanske internasjonale utviklingsfinansselskapet DFC om å tilby nesten USD 140 millioner i invseteringer i WaterEquitys Global Access Fund IV for å bidra til å forbedre vanntilgang, rengjøring og hygiene for opptil 5 millioner mennesker i regioner med vannknapphet.
  • Ecolab lanserte Ecolab Water for Climate-program for å hjelpe bedrifter med å svare på de stadig mer intense virkningene av energikrisen, klimaendringene og mangel på vann. Programmet er utarbeidet for å gripe tak i disse utfordringene ved å tilby holistiske løsninger, herunder revisjon, rådgivning, teknikk, avansert kjemi og digitale teknologier som bidrar til å støtte strategier for å redusere, gjenbruke og gjenvinne vann på tvers av virksomheten.
  • Ecolab inngikk samarbeid med Siemens om å lansere Climate Intelligence drevet frem av ECOLAB3D™, en løsning som lar kunder modellere virtuelt forskjellige scenarier på tvers av sine vann- og energisystemer for å identifisere muligheter for å bidra til å spare vann og kraft samtidig som klimagassutslippene reduseres.
  • Ecolab presenterte Ecolab Global Intelligence Center, et internasjonalt nettverk av eksterne etteretningsanlegg som spesialiserer seg på å analysere data fra tilknyttet kjemi og teknologier, herunder ECOLAB3D-drevne løsninger som Water Flow Intelligence, Water Quality Intelligence og OMNI™.
  • Ecolab feiret sertifiseringen av den nye alliansen for vannforvaltning (AWS) sertifiseringer på Ecolabs produksjonsanlegg i Kina, Mexico, Brasil og USA – noe som øker Ecolabs samlede antall AWS-sertifiserte anlegg til åtte. Disse sertifiseringene anerkjenner programmer som forbedrer effektiviteten til virksomheter, reduserer avløpsvann og reduserer vannrisiko ved å bidra til å skape en mer robust fremtid for lokalsamfunn med hensyn til vann.
  • Ecolab delte ansvaret som ordfører på FNs CEO Water Mandate, og tilbød støtte som ett av de sju stifterne av Water Resilience Coalition for å sette den langvarige krisen med globalt vannstress på toppen av selskapers saksliste.
  • Ecolab mottok offentlig anerkjennelse som ledende kraft innen bærekraft, klima og vann som en del av Corporate Knights 100 verdens mest bærekraftige selskaper, CDP og Dow Jones Sustainability™-indisier, samt As You Snows nettovurdering på null, blant annet.
  • Ecolab fortsatte å tilby sin Smart Water Navigator gratis til alle bedrifter som er interessert i å forstå verdien av vann i driften og treffe tiltak for å oppnå bedriftens vannmål.

Akselererende endringer gjennom kraften til vann er kjernen i Ecolabs formål å forbedre helsen til folk, kloden og virksomheter verden over. Selskapet deler sin ekspertise når det gjelder smart bruk av vann med kundene, og hjelper dem med å redusere, gjenbruke og gjenvinne vannet I tillegg til å støtte effektiv vannbruk, hjelper Ecolab's løsninger kundene med å bruke klimagassutslipp for å fremme en mer bærekraftig fremtid.

For å finne ut mer om hvordan Ecolab jobber med kunder for å bidra til å løse verdens mest komplekse problemer i forbindelse med et landskap i endring, gå til www.ecolab.com/expertise-and-innovation/people-planet-business-health.

Om Ecolab

Ecolab (NYSE:ECL) er en betrodd partner for millioner av kunder og er en global leder innenfor bærekraft som tilbyr løsninger og tjenester for vann, hygiene og forebygging av infeksjoner som beskytter folk og livsvikte ressurser. Ut fra et hundreår med nyskaping har Ecolab årlig omsetning på USD 14 milliarder, sysselsetter mer enn 47 000 medarbeidere og har virksomhet i mer enn 170 land verden over. Selskapet leverer omfattende vitenskapelig baserte løsninger, datadreven innsikt og tjenester i verdensklasse for å fremme matsikkerhet og trygge miljø, samt optimalisere bruk av vann og energi. Ecolabs nyskapende løsninger forbedrer effektiviet og bærekraft for kunder innenfor markedene for helse, biovitenskap, kost og losji samt industri. www.ecolab.com

Følg oss på LinkedIn @Ecolab, Twitter @Ecolab, Instagram @Ecolab_Inc og Facebook @Ecolab.

(ECL-C)

Kyle Kapustka
612-708-4304
MediaRelations@Ecolab.com

Kilde: Ecolab Inc.

Lignende nyheter