Ecolab kunngjør en midlertidig global tilleggsavgift på 8–12 % for energi

15. mars 2022

ST. PAUL, Minn. 15. mars 2022 kunngjorde Ecolab Inc. en midlertidig tilleggsavgift på 8–12 % på energi på alle de globale produktene sine fra og med 1. april 2022. Denne tilleggsavgiften er ment å minske den dramatiske økningen i energikostnader.

Christophe Beck, Ecolabs President og CEO, kommenterte: «Den langvarige globale situasjonen med økte kostnader på råvarer og logistikk, forårsaket av inflasjonen verden har opplevd det siste året, har nylig møtt økninger uten sidestykke som et resultat av konflikten mellom Russland og Ukraina.

«Som langvarig forretningspartner med kundene våre, iverksetter vi kontinuerlige tiltak for å sikre stabil leveringskjede og redusere ustabilitet ved å akselerere verdiutvikling, optimalisere leverandørfotavtrykk, øke strategisk beholdning samt utvide partnerskapet vårt for hele forsyningskjeden for å bidra til å redusere ekstreme mangler på råvarer og logistikk. Vi har også iverksatt en rekke tiltak med hensyn til produktivitet for å forbedre effektiviteten og redusere kostnadene for å bidra til å kompensere for de store utfordringene med inflasjon og derav høyere priser.

«Likevel må vi også iverksette denne midlertidige tilleggsavgiften på energi for å veie opp for den dramatiske økningen av kostnader for olje og gass, og innvirkningen dette har på råvarer og logistikk. Dette for å sikre at vi kan fortsette å sørge for en pålitelig produktforsyning, samt fortsette å investere i produktnyskapning, digital teknologi og serviceekspertise som er kjernen i det globale sortimentet vårt. Vi overvåker denne situasjonen månedlig – når økningen på energikostnader modereres, forventer vi å redusere eller fjerne denne tilleggsavgiften.

«Vi har tillitt til at dette tiltaket sikrer at vi kan fortsette å levere produktene og tjenestene kundene våre er avhengig av, så vel som de ledende teknologiene, løsningene og tjenestene for å hjelpe kundene våre med å redusere bruken av naturressurser og påvirkningen de har på miljøet, samtidig som de forbedrer de totale driftskostnadene sine.»

Om Ecolab
Som en betrodd partner på nærmere tre millioner kundesteder, er Ecolab (ECL) en global leder innenfor løsninger for vann, hygiene og forbeygging av infeksjoner, som beskytter helsen til folk, planeten og næringer. Med en årlig omsetning på USD 13 milliarder og mer enn 47 000 medarbeidere, leverer Ecolab omfattende vitenskapsbaserte løsninger, datadreven innsikt og tjenester i verdensklasse for å fremme matsikkerhet, opprettholde rene og trygge miljø, optimalisere bruk av vann og energi, samt forbedre driftseffektivitet og bærekraft for kunder i matbransjen, helsevesen, kost og losji og losji samt industrimarkedet i mer enn 170 land verden over. b.com

Varsel angående fremtidig informasjon
Denne kommunikasjonen inneholder visse uttalelser forbundet med fremtidige arrangementer og hensikten, troen, forventningene og prognoserene våre for fremtiden som er fremtidsrettede utsagn slik begrepet er definert i den amerikanske loven Private Securities Litigation Reform Act av 1995. Ord eller uttrykk som «fører sannsynligvis til», «forventes å», «fortsetter», «forventes», «vi tror», «vi forventer», «anslag», «prosjekt», «kan», «vil», «å sikre», «ha til hensikt», «planlegge», «tro», «målrette», «forutse» (inkludert de negative variasjonene av disse) eller liknende terminologibrukt i forbindelse med enhver diskusjon rundt fremtidige planer, handlinger eller hendelser, identifiserer generelt fremtidige utsagn. Disse fremtidige utsagnene inkluderer, men begrenses ikke til varighet, reduksjon eller fjerning av tilleggsavgiftene på energi og kontinuiteten på levering av produkter og tjenester. Disse uttalelsene er basert på de nåværende forventningene til selskapets ledelse. Det finnes en rekke risikoer og en viss usikkerhet som kan føre til at faktiske resultater i praksis avviker fra de fremtidige uttalelsene denne kommunikasjonen inneholder, deriblant varigheten og alvorlighetsgraden av de geopolitiske hendelsene som driver den pågående inflasjonssituasjonen og annen utvikling som kan øke kostnadene eller påvirke evnen til produksjon og tjenester.

Ytterligere risiko og usikkerhet som kan påvirke driftsresultatene og bedriftsytelse, er fremsatt under avsnittet Item 1A i det nyeste skrivet vårt skjema 10-K, samt andre offentlige inngivelser ved det amerikanske kredittilsynet Securities and Exchange Commission («SEC»), og inkluderer virkningen og varigheten av COVID-19-pandemien – som vanskeligheter med å skaffe råvarer eller svingninger i kostnadene på råvarer, utsatthet for global økonomisk, politisk og juridisk risiko knyttet til den internasjonale dritten vår, inkludert virkningen av sanksjoner eller andre tiltak truffet av USA eller andre land, og mottiltak truffet av Russland, i forbindelse med konflikten i Ukraina, muligheten vår til vellykket konkurranse når det gjelder verdi, nyskaping og kundestøtte, press på driften fra en konsolidering av kunder eller selgere, restriksjoner på prisfleksibilitet grunnet kontraktsmessige forpliktelser og muligheten vår til å imøtekomme kontraktsmessige plikter, gjentatte eller forlengede nedstengninger av offentlig sektor og/eller bedrifter, eller liknende hendelser, krigs- eller terrorhandlinger, naturkatastrofer eller menneskelig forårsakede katastrofer, og annen usikkerhet eller risiko, antakelser eller faktorer som rapporteres fra tid til annen i rapportene våre til SEC. I lys av slik risiko, usikkerhet, antakelser og faktorer, kan det hende at slike fremtidige handelser omtalt i denne kommunikasjonen, ikke kommer til å finne sted. Vi advarer mot å ha unødig tiltro til fremtidsrettede uttalelser, som gjelder kun fra den datoen de ble uttalt. Ecolab påtar seg ikke, og fraskriver seg ettertrykkelig, enhver plikt til å oppdatere enhver fremtidig uttalelse, enten som følge av ny informasjon, fremtidige arrangementer eller endringer av forventninger, med unntak av det som er lovpålagt.

(ECL-C)

Kontakter:
Michael J. Monahan
(651) 250 2809

Andrew C. Hedberg
(651) 250 2185

Cairn Clark
(651) 250 2291

Lignende nyheter