Initiativer til transportlogistikk gir lavere utslipp

An Ecolab associate charges a Ford F-150 Lightning Pro

Gjennom nyskapning og en vedvarende forpliktelse til å redusere miljøavtrykket vårt, er Ecolab på vei til å oppnå netto null-utslipp globalt innen 2050. Et nøkkelbidrag til denne innsatsen er optimalisering av kjedetransportering, distribusjon og logistiske aktiviteter.

I 2023 påvirket Ecolabs forsyningskjedeteam over 13 millioner kjørte engelske mil – mer enn det dobbelte av 5,2 millioner engelske mil spart i 2022, og over 16 190 tonn CO2-utslipp ble unngått.

«Teamet vår fortsetter å fornye og optimalisere nettverket vårt for å få færre engelske mil på veien og unngå gassutslipp ved å produsere og lagre produktene våre nærmere kunden, fortsette forpliktelsen vår til drivstoffeffektiv transport og ta i bruk nye teknologier og programmer», sa Ryan Hanson, Ecolab Senior Vice President, North America Supply Chain.

Mens mesteparten av 2023-reduksjonene falt under Scope 3, siden de fleste leveringer fra Ecolab håndteres av tredjeparter, ble det foretatt betydelige reduksjoner i Scope 1-utslipp gjennom Nalco Water-parken av leveringskjøretøy. Utslipp fra driften reduseres ytterligere i det Ecolab sin salgs- og servicepark går over til elektriske kjøretøy gjennom et samarbeid med Ford Pro™.

Her er noen høydepunkt fra nylige initiativer i forsyningskjeden og reduserte innvirkninger:

  • 9 700 000 engelske mil spart, og [#3]},200 tonn CO2-utslipp unngått ved å gå over til intermodal godstransport via langtransport der det er mulig. Siden 2017 har lengden intermodal transportering økt med 230 prosent.
  • 853 000 engelske mil spart, og 450 tonn CO2-utslipp unngått gjennom transportørnyskapninger som optimaliserer ytelsen til motor, batteri og HVAC-system for å forbedre effektiviteten til drivstoffet.
  • 714 000 engelske mil spart, og 1,060 tonn CO2-utslipp unngått ved å flytte produksjonen nærmere kundene. Dette inkluderer et aggressivt program for heller å produsere store partier råvarer internt enn eksternt med kontraktsprodusenter. I tillegg ble et lager i Canada gjenåpnet for å yte bedre service til kunder i Newfoundland, og vi begynte å levere til kunder i det nordøstlige USA fra fabrikken vår i Canada.
  • 360 000 engelske mil spart, og 560 tonn CO2-utslipp unngått gjennom et reversert logistikkprogram som reduserte avstanden oppvaskmaskiner ble sendt til for oppgradering.
  • 308 000 engelske mil spart, og 480 tonn CO2-utslipp unngått gjennom forbedret håndtering av lagerbeholdning og optimalisering av lager for å gjøre direkte levering til kunder mulig.
  • 262 [#1]} engelske mil spart, og 410 tonn CO2utslipp unngått gjennom nye retningslinjer for å redusere forespørsler om prioriterte bestillinger. Minsket antall hastebestillinger har ført til større standardbestillinger og færre leveringer til kunder.
  • 53 000 engelske mil spart, og 80 tonn CO2-utslipp unngått ved å redusere avfall og tap fra utgåtte produkter.
  • 33 000 engelske mil spart, og 50 tonn CO2-utslipp unngått ved å sende flere ulike produktserier med togtransport – en mer bærekraftig form for transportering enn leveringer med flåten til Nalco Water.

Elektrifisering av parken kommer til å gi større innsparinger

Ecolab øker også innsatsen sin for å konvertere den nordamerikanske flåten sin fra forbrenningsmotor til helektriske kjøretøy gjennom et samarbeid med Ford Pro™. Ecolab begynner i California, og kulminerer med en helektrisk park for lettransport i California innen 2025. Etter suksess i Canada, kommer Ecolab til å elektrifisere resten av parken i Nord-Amerika innen 2030.

California-initiativet til elektrifisering gir nesten 80 prosent redusert utslipp av drivhusgasser grunnet bruk av fossile drivstoff for lettransportparken vår i California. I tillegg gjør de markedsbaserte, fornybare innkjøpsavtalene som Ecolab har sikret seg i Nord-Amerika i 2018 overgangen til elektriske kjøretøy i California 100 prosent fornybar i bruksfasen.

«Vi er stolt over suksessen vi hadde i 2023, og vi ser frem til å bygge på den enda mer i årene som kommer», sa Ryan. «Jeg er også stolt over teamet vårt og arbeidet de har lagt ned for å gi en positiv innvirkning, samtidig som de fortsetter å overgå kundenes forventninger gjennom enestående produkter og løasninger.»

Tilknyttede artikler