Omfavne autentisitet: Drivkraften vår for å skape en tilhørighetskultur

Dexter Davis, Vice President, Global Diversity, Equity and Inclusion, deler grunnsetningene som veileder Ecolabs tiltak for mangfold, rettferdighet og inkludering.

Dexter Davis, vice president, Global Diversity, Equity and Inclusion and Ecolab logo.

Jeg har sterk tro på at folk er på sitt beste når de kan være autentiske – når de kan uttrykke seg fullstendig med alt som gjør dem til den de er uten frykt for fordommer, diskriminering eller fordømmelse.  

Det er kulturen vi etterstreber hos Ecolab. En som vedkjenner seg at hver og en av oss defineres av ikke bare én, men flere identiteter. Kjønn, rase, etnisitet, seksualitet, sosioøkonomisk status og livserfaringer blant annet, samhandler alle i ytterste grad til å gjøre oss til hvem vi er.  

Det å se folk som sine hele selv, forstå historien deres og hvilke fordommer og stengsler som utfordrer dem til å hente frem det beste i seg selv i arbeidet sitt daglig, er viktig for oss alle. Dette er ingen enkel sak. Det kan til tider kreve ubehag og fordre modige samtaler. Men disse samtalene er hvordan vi avdekker det vi har til felles som vi eller ikke kunne finne.  

Fra ståstedet mitt i som leder av innsatsen vår for mangfold, rettferdighet og inkludering (DEI) hos Ecolab, tror jeg at det er flere grunnsetninger for å skape disse forbindelsene og omfavne autentisitet:  

  • Opprette trygge rom for et mangfold av uttrykk og tanker, ikke bare det å høre hverandre, men også sette pris på det.
  • Fremme en tilhørighetskultur hvor vi alle blomstrer.
  • Utøve inkludering med hensikt og grundighet – gjør det hver dag. 
  • Sette sammen et team og utarbeide perspektiver som er like mangfoldige som kundene og leverandørene våre.
  • Fremme de beste tiltakene i kategorien for sosialt konsernansvar og sosiale forpliktelser med utgangspunkt i mangfold, rettferdighet og inkludering.
  • Sette pris på menneskeorienterte ledere. 

Det innebærer også oppmuntring til og utvikling av en ny generasjon av ledere. Det involverer å fortsette å støtte medarbeiderne våre gjennom et bredt utvalg av tiltak for mangfold, rettferdighet og inkludering, herunder veksten av medarbeiderressursgruppene våre.  

Ecolab har 11 medarbeiderressursgrupper som representerer kulturer og bakgrunner fra verden over, med tusener av medarbeidrere aktivt engasjert i gruppenes initiativer. Samarbeid med disse gruppene blir stadig viktigere etter hvert som vi griper tak i temaer som interseksjonalitet – et rammerverk for å forstå innarbeidet diskriminering som mange grupperinger i samfunnet står overfor basert på fordommer mot flere enn én av identitetene deres.   

Vi vil ha en åpen og ærlig dialog med medarbeiderne våre – ikke bare de som identifiserer seg med én eller flere historisk marginaliserte rupper, men også grupper som befinner seg mellom disse gruppene og deres overlappende historier. Det er så mange interseksjonaliteter blant medarbeiderressursgruppene og på tvers av organisasjonen vår. Ved å anerkjenne dette og oppuntre til dialog som gir forståelse, jo bedre blir vi posisjonert for å gripe tak i utfordringene vi står overfor og fortsette å styrke tilhørighetskulturen vår. 

Dette arbeidet er for meg et kall. På et tidspunkt hvor verden kan kjennes stadig mer splittet, drives jeg av formålet vårt som selskap som taler til et felles behov: å beskytte det som er livsviktig. Å omfavne autentisitet bidrar som en drivkraft for formålet vårt daglig. Mens jeg er lidenskapelig opptatt av dette emnet, kan alle spille en rolle i å skape en kultur som omfavner autentisitet. Vi har alle kraft til å utgjøre en forskjell, til å påvirke hvilken kurs vi setter og hvordan vi kommer oss dit.  

 

«Jeg har sterk tro på at folk er på sitt beste når de kan være autentiske – når de kan uttrykke seg fullstendig med alt som gjør dem til den de er, uten frykt for fordommer, diskriminering eller fordømmelse.»

Dexter Davis

Vice President, Global Diversity, Equity and Inclusion

Tilknyttede artikler