Reduserer kjørte kilometer og utslipp gjennom initiativer for forsyningskjeden

Flatbed trucks at a plant in Fresno, Texas

Ecolab har som selskap iverksatt en rekke tiltak for å gjøre oss i stand til å nå de ambisiøse målene våre om reduksjon av utslipp.   

Dette inkluderer forsyningstjenesten vår. En rekke initiativer som ble introdusert i Nord-Amerika i 2022, har gitt en reduksjon på mer enn 5,2 millioner engelske mil kjørt, og ført til at over 10 700 tonn av CO2-utslipp er unngått. Disse endringene innebærer å flytte produksjonen nærmere kunden, samt et skifte fra lastebiltransport til andre former for transport. 

«Teamet vårt har lagt ned stor innsats for lokal produkson, optimalisert utnyttelse av trailere og å bytte over til intermodal transport. Alt dette har ført til at vi har redusert milevis av veitransport, noe som bidrar til å unngå utslipp av drivhusgasser», sa Ryan Hanson, Ecolab senior vice president, North America Supply Chain. 

Mesteparten av 2022-redusksjoner falt inn under skalaen for 3-utslipp siden de fleste leveranser fra Ecolab håndteres av en tredjepart – selv om enkelte reduksjoner har blitt realisert i 1-skalautslipp via Nalco Waters flåte av leveringskjøretøy.

Her er høydepunktene fra 2022-initiativene og tilhørende virkningsreduksjoner.

  • 3 744 972 engelske mil spart, og 8 482 tonn CO2-utslipp unngått ved å konvertere til intermodal godstransport via jernbane. 
  • 846 796 engelske mil spart, og 1 323 tonn CO2 utslipp unngått med en økning på 14 % i ordrestørrelser fra 4. kvartal 2021 til 4. kvartal 2022, noe som gir besparelser på 31 engelske mil per levering.  
  • 361 451 engelske mil spart, og 566 tonn CO2-utslipp unngått ved å flytte produksjonen nærmere kunden. 
  • 155 030 engelske mil spart, og 242 tonn  CO2-utslipp unngått ved å være nærmere kunden via forbedringer av praksis for frakt og lagring, for eksempel raskere håndtering av mottak av produkter mellom selskaper og en mer effektiv lagerstyringspraksis. 
  • 98 764 engelske mil spart, og 39 tonn CO2-utslipp unngått ved å bruke personbiler i stedet for lastebiler for mindre leveranser, og dermed oppnå en mer effektiv drivstoffsøkonomi. 
  • 38 405 engelske mil spart, og 60 tonn CO2-utslipp unngått med et program som reduserer tilbakesending med teknologidrevne løsninger og snur om på logistikken som startet i august 2022.
  • 1 540 engelske mil spart, og 2 tonn CO2-utslipp unngått gjennom et program som startet i desember 2022 for å heller drifte internt enn eksternt, store partier med råvarer til to av fabrikkene våre – noe som sparte oss to turer tur retur i løpet av en måned.  

«Selv om vi har oppnådd mye i 2022, gjenstår det fremdeles en god del å gjøre. Vi fortsetter å vurdere flere måter å overgå forventningene til kundene våre på, samtidig som vi reduserer utslipp av klimagasser. I tillegg jobber produksjonsanleggene våre og Ecolabs sentere for kundebehandling med en positiv invirkning og bidrag for å beskytte planeten vår via redussert bruk av strøm og vann og bruk av solenergi. Jeg er veldig stolt av teamet vårt.

Ryan Hanson

Ecolab Senior Vice President, North America Supply Chain. 

Tilknyttede artikler