5 nøkkellærdommer fra 2020 om hvordan vi kan bygge en bedre fremtid

Ecolab har som misjon å bidra til å gjøre verden til et bedre sted. CEO Christophe Beck reflekterer over fem nøkkellærdommer fra det siste året som kommer til å bidra til å forme hvordan vi navigerer oss gjennom de kommende 12 månedene og videre fremover.

Christoph Beck in Ecolab Lobby

I oktober lagde vi en video for å feire hvordan Ecolab-teamet tok ansvar under pandemien.    Da jeg så på videoen igjen, kjente jeg meg enda stoltere over hva teamet vårt gjorde for å hjelpe kundene våre verden over med å levere trygge tjenester i helsevesenet og sørge for at nødvendige varer og tjenester var tilgjengelige. Dette krevde mye hardt arbeid og kløkt – og en vedvarende satsing på trygghet mens vi gjorde vår del for å bekjempe pandemien.

Vaksiner er på vei og heldigvis kan vi begynne å se for oss enden av denne globale folkehelsekrisen.  Selv om jeg vet at vi alle blir veldig lykkelige når vi omsider kan komme oss tilbake til en slags normaltilstand, håper jeg at vi husker på det vi har lært av denne erfaringen. For meg er det fem nøkkellærdommer:

1. Folkene som jobber bak scenen er helter.
Det har de alltid vært, men nå vet vi hvor mye vi avhenger av det nødvendige arbeidet de gjør. Restaurantarbeidere, syke- og aldershjemsarbeidere, rengjøringspersonell på hotell, de som sitter i kassen på dagligvarebutikker – det er de som sørger for at det er rent og at vi holdes trygge. De var der gjennom hele pandemien, og måtte ofte ta personlig risiko for å hjelpe befolkningen. Jeg kan ikke glemme våre egne fortropphelter – medarbeiderne på våre egne anlegg og de som fortsetter å trygt levere tjenester til kundene våre. Vi er stolte over å støtte dem og vi er dypt imponert over hvor mye de har stått på.

2. Et virus kan ramme hvor som helst, men virkningen kjennes sterkest hos de gruppene som er marginalisert.
Selv om noen hevder at alle stilles likt overfor COVID-19 siden alle og enhver kan bli smittet, er virkeligheten likevel at pandemien har forverret og avslørt langvarige ulikheter. I USA for eksempel har svarte amerikanere hatt den høyeste samlede dødelighetsprosenten for COVID-19 – mer enn dobbelt så høy som hos hvite amerikanere, i henhold til APM Research Lab. Dette skyldes betydelige ulikheter innenfor helsevesenet, inntektsnivå, sysselsetting og mat- og bosikkerhet. I tillegg til å spore til bedre folkehelsepraksis, har pandemien helt klart vist at vi må gjøre mer for å aktivt bekjempe rasemessig og sosial urettferdighet i samfunnene våre. Som selskap er vi dypt forpliktet til å treffe tiltak internt og eksternt og kommer til å anse dette som et vedvarende fokus for oss.

3. Varselstegn må ikke ignoreres.
I årevis har forskere advart om en kommende global pandemi og vi har ikke tatt dette alvorlig nok. Vi bekjempet MERS, H1N1 og SARS, og så tenkte vi ikke mer på det.  Det er ingen tvil – samfunnet var ikke forberedt da SARS-CoV-2 rammet og det gikk litt i hytt og vær, særlig de første få månedene. Vi vet at det kommer andre pandemier i fremtiden. Vi vet også at vi står overfor andre store trusler, som global vannmangel og klimaendringer. Pandemien bør ha lært oss hvor viktig det er å treffe kollektive tiltak nå angående disse kjente risikoene for å forhindre enda større katastrofer for folk og jordkloden.

4. Nød lærer faktisk naken kvinne å spinne.
Før pandemien var Ecolab i ferd med å gå over til digital teknologi, men så snart pandemien rammet, søkte vi aktivt mer virtuelle løsninger og tok dem mye raskere i bruk i felten. De digitale verkøtyene våre brukes nå til å kontrollere, feilsøke og installere systemer fjernstyrt og til raskt å mobilisere team av eksperter som bor på forskjellige steder. Støtte fra Ecolab-eksperter som tidligere måtte planlegges opptil seks uker i forveien, kan nå fjernleveres på under fem dager. Takket være hvordan vi har lært oss å bruke digital teknologi, betjener vi kundene våre bedre, noe som beskytter helsen til medarbeiderne våre og overfører kunnskap til feltteamet vårt mer effektivt. Vi fant ut at vi faktisk raskt kan ta i bruk ny teknologi – og vi trenger å fortsette å gjøre det.

5.  Mennesker er enestående standhaftige.
Vi lærte hvordan vi kunne jobbe hjemmefra, ha time hos lege via nettet, samarbeide via nettmøter, feire virtuelt og til og med ha Zoom-møte med bestemor. La oss bygge på det vi har funnet ut om hvordan vi kan tilpasse oss til tross for hindre, og finne nye måter å løse de store problemene som verden fremdeles står overfor, på. Jeg har sett enestående standhaftighet i Ecolab-teamet vårt, blant kundene våre og i samfunnet forøvrig – og jeg er optimistisk på at det vi har lært av erfaringene med COVID-19 kan hjelpe oss med å gjøre verden til et bedre sted.  

Om forfatteren

Christophe Beck

Christophe Beck

President og CEO

Tilknyttede artikler