1. Hjem
 2. Våre konsepter
 3. Hva vi tilbyr
 4. COVID-19-ressurser for hoteller og kost og losji

Koronavirus (COVID-19):
Beskyttelse begynner med forebygging

Strategier for drift av hotell og kost og losji

Utbruddet av COVID-19-pandemien har hatt enorm innvirkning på hele verden og nærmere bestemt for hvordan mennesker lever og tenker. Ecolab er her for å samarbeide med dere om å navigere gjennom disse enestående utfordringene for virksomheten deres, dele kritisk og relevant informasjon for å bidra til å forhindre spredning av infeksjon og gi veiledning om gjenåpning og opprettholde en ren, trygg og sunn drift. Vi bidrar til å beskytte og bygge opp tillit hos medarbeiderne og gjestene deres.

Ecolab COVID-19 Procedures, Guidelines and Educational Resources
Hospitality Resource Library for COVID-19
 • Readiness plans and return-to-normal checklists
 • Heightened cleaning and disinfection procedures
 • Hand hygiene resources
 • Ongoing staff training and workforce support materials
Hotel Room Image
Gjestetryggingsverktøy

Mer enn noen gang før ser forbrukerne nå etter synlige forplikteler til rene og sikre miljøer. En garanti om hygieneetterlevelse har blitt én av de avgjørende faktorene ved valg av overnattingssted eller restaurant.

Hos Ecolab hjelper vi steder med å forsikre gjestene om at virksomheten deres er trygg når det gjelder COVID-19 ved å tilby dem skilt med teksten «Renhet du kan stole på» som de kan bruke i virksomheten sin for å fremheve grundigere rengjøringsprotokoller og bedre kundesikkerhet.

Se og last ned de nyeste materialene våre for gjestebetrygning her.

Ecolab | 5 Keys to Reopening-Hospitality
5 Keys to a Successful Reopening of Your Hotel Operation

Opening and running a hotel is challenging in the best of times. But in the middle of a pandemic? It's hard to know where to re-start. Use these 5 key steps for a successful reopening to help make a clean comeback and establish a feeling of safety and care as guests and employees return.

The Double Threat of Seasonal Flu & COVID-19

How Can We Protect Ourselves and Our Business This Winter?
Watch the recording to an event we held with two experts in virology & infection prevention, Dr. Maren Eggers and Dr. Pierre Parneix who address the transmission of both flu and SARS-CoV-2, what we can do to prevent the spread of these viruses and how infection prevention measures can be implemented and sustained in the future to keep yourself, others & your operations safe.

Prosedyrer, retningslinjer og utdanningsressurser for COVID-19

Ecolabs globale team av eksperter har som svar på COVID-19-pandemien, bygd opp et bibliotek med ressurser som bidrar til å beskytte medarbeiderne og gjestene deres.
Focus on Infection Prevention Procedures
Last ned denne prosedyreveiledningen for kost og losji.
Cleaning vs. Sanitizing vs. Disinfecting
Differences Between Cleaning, Sanitizing and Disinfecting

WARNING: Sanitizers and disinfectants are regulated by the U.S. Environmental Protection Agency (EPA) and are used to manage public health risks. It is a violation of federal law to use these products in a manner inconsistent with labeling.

*See product label for specific organism claims.

Know the Facts
Last ned beredskapssettet for å finne ut mer om koronavirus og de beste fremgangsmåtene for forebygging og respons.

Prosedyrer, retningslinjer og utdanningsressurser for COVID-19

Som svar på COVID-19-pandemien har Ecolabs globale team av eksperter samlet sammen et bibliotek med ressurser for å hjelpe til med å beskytte medarbeiderne og gjestene.
COVID-19 images for use on Ecolab.com INST EU pages
Veggkart

Last ned og skriv ut veggkartene våre for håndhygiene og desinfisering for kontakt med mat og annet.

COVID-19 images for use on Ecolab.com INST EU pages
Hygieneplaner

Last ned og skriv ut rengjørings- og desinfiseringsplanene våre for forebygging og for mistenkte eller bekreftede tilfeller av COVID-19.

Digital Checklist
Nettbaserte sjekklister for gjenåpning

Utnytt ferdig utfylte sjekklistemaler for gjenåpning og legg inn daglige prosedyrer for Covid-19 gjennom nettbaserte verktøy for​​​​​​​ oppgavehåndtering – SmartTask. Ser du etter et papiralternativ, se ressursportalen vår.

COVID-19 images for use on Ecolab.com INST EU pages
Ecolabs ressursportal

Ressurser, lenker og anbefalte fremgangsmåter for en gjennomtenkt tilnærming til forberedelse for koronavirus, respons og gjenåpning av virksomheten din på en trygg og effektiv måte.

Stock photo of empty hotel or office lobby
Wyndham Partners with Ecolab to Welcome Returning Customers

To build confidence among its guests when welcoming travelers back, Ecolab is working with Wyndham Hotels and Resort, the world’s largest hotel franchising company with more than 9,000 hotels in 90 countries, to further enhance its hygiene and cleaning protocols, as part of the company’s ‘Count on Us’ hygiene initiative in Europe, Middle East, Eurasia and Africa (EMEA).

HOLD DEG OPPDATERT OM COVID-19

Situasjonen med COVID-19 endres daglig. Ecolab er deres pålitelige samarbeidspartner, og tilbyr ekspertise og veiledning om hvordan dere kan bidra til å bekjempe spredningen av COVID-19 og redusere risiko for medarbeidere og kunder. Fyll ut dette skjemaet for å holde deg oppdatert om den nyeste informasjonen om COVID-19 og meld deg på for å motta salgsfremmende informasjon som er spesifikk for bransjen deres.
housekeeper making bed in a hotel room
Koronavirus: redusering av risikoen for infeksjoner
Bruk denne videoen til å hjelpe dere med å opplyse medarbeiderne om måter som bidrar til å bekjempe spredningen av koronavirus.
Praktisere og fremme riktig håndvask
Håndvask kan være en av de viktigste måtene å forhindre enhver form for virusutbrudd på.
Ecolab Guest Assurance Video for Hospitality Customers

See how an Ecolab partnership can help assure guests that your operations are safe and clean.

Pest Control Covid information pdf
Løsninger for skadedyrkontroll innenfor kost og losji

Ecolab Pest Elimination, en essensiell tjenesteleverandør, er stolt av å tjene våre lokalsamfunn og kunder ved å beskytte folkehelse, matsikkerhet og eiendom mot skadelige effekter av skadedyr. Mens innvirkningen av COVID-19 er vidtrekkende, er Ecolab godt posisjonert for å fortsette å tilby tjenester for skadedyrhåndtering for å sikre helse og sikkerhet på fasilitetene deres.

 

Webinar om koronavirus:
Praktisk veiledning for å bidra til å redusere risiko for infeksjon og beskytte virksomhetene deres
Se på eksperter fra Ecolab som gir en oppdatering om det nåværende utbruddet, deler kritisk, relevant informasjon og gir praktisk veiledning for å bidra til å holde medarbeiderne og kundene deres trygge.
Ecolab Expert

Ruth Petran, Ph.D., CFS

Senior Corporate Scientist, matsikkerhet og folkehelse

Dr. Petran tilbyr teknisk ekspertise og konsultasjon til interne og eksterne kunder om matsikkerhet og folkehelsespørsmål, ved å identifisere og spore nye trender innenfor matsikkerhet og nye styringsstrategier.

Les biografien

Spørsmål. Trenger jeg å øke brukshyppigheten eller doseringen av desinfiseringsmiddel eller rengjøringsmiddel?
Svar.
Bruk av spesifikke desinfiseringsmidler kan være nyttig i bekjempelsen av COVID-19. Alle desinfiserings- og rengjøringsmidler skal brukes som anvist på produktetikett/instruksjoner. Dette er imidlertid et godt tidspunkt til å styrke opplæringen og overholdelsen for å sikre at overflater og områder med høy berøring blir ordentlig rengjort og at de ansatte bruker beste praksis for smitteforebygging mens de er på jobb.

Spørsmål. Har Ecolab et produkt som kan brukes mot koronavirus?
Svar. Ja, vi tilbyr spesifikke desinfiseringsmidler som har vist seg å være effektive mot virus som det som forårsaker COVID-19 (koronavirussykdom), når de brukes som anvist. Vi tilbyr også veiledning og opplæring i riktige rengjøringsprosedyrer for å redusere risikoen for COVID-19. Hvis du er en nåværende kunde, bør du snakke med din kontoansvarlig for spesifikk informasjon. Hvis du ikke er en nåværende kunde, kan du gå til Ecolab.com for å kontakte oss via e-post eller telefon.

Spørsmål. Hvor lenge vil koronavirus overleve på overflater?
Svar.
Det korte svaret er at det vet vi ikke ennå. Dette er et nytt virus, og studier har akkurat begynt. Data fra Verdens helseorganisasjon (WHO) antyder at det ikker er stor sannsynlighet for overføring av COVID-19 fra en infisert overflate. Praktisk sett vil risikoen være mye lavere fra overflater enn fra en direkte dråpe som beveger seg gjennom luften fra en smittet person. Som i enhver potensiell utbruddssituasjon, anbefales riktig infeksjonsforebygging med desinfiseringsmiddel for overflater og områder med høy grad av berøring.

Spørsmål. Hvordan kan de ansatte i kost og losji beskytte seg i sitt arbeidsmiljø?
Svar.
Ansatte i hotell eller kost og losji bør følge standard infeksjonsforebyggende teknikker – som å vaske hendene ofte, holde seg hjemme når en er syk, bruke godkjente desinfiseringsmidler som anses å virke mot et nytt viralt patogen som følger de spesifiserte prosedyrene.

Spørsmål: Siden testing ikke er mulig ved å bruke COVID-19, hvordan bestemmes det hva slags kjemiske desinfiseringsmidler som kan brukes mot COVID-19?
Svar: For nye eller ferske virus som COVID-19, er ikke selskaper i stand til å skaffe seg utbruddsstammen av viruset for å teste effekten av desinfiseringsmidlene sine. Enkelte land har retningslinjer eller generelle krav som tar seg av dette (f.eks. US EPA Emerging Viral Pathogen Guidance*, EUs virale krav) ved å bruke et hierarki over mottakeligheten til virus for desinfiseringsmidler. Generelt sett er disse retningslinjene basert på et produkts evne til å drepe et virus som er vanskeligere å drepe, og det kan kreve eller ikke kreve forhåndsgodkjenning for bruk i utbruddssituasjoner. Det må utvises forsiktighet med å bruke passende fortynning til riktig kontakttid for det aktuelle bruksområdet som er oppført på produktetiketten for å muliggjøre desinfisering mot SARS-CoV-2. Hvis du er en nåværende kunde, bør du snakke med den kontoansvarlige for å få spesifikk informasjon. Hvis du ikke er en nåværende kunde, kan du gå til Ecolab.com for å kontakte oss via e-post eller telefon.

*I USA må et produkt forhåndsgodkjennes av US EPA. Det må være et desinfiseringsmiddel for sykehus og ha godkjent språk for nye virale patogener på hovedetiketten.

Ecolab Expert

Ed Snodgrass

RD&E Program Lead, Institutional

Ed Snodgrass er en kjemiingeniør med mer enn 15 års erfaring i utvikling av nye produkter og effektivitet innenfor kost og losji, langtidspleie og bransjer for matservice.

Spørsmål. Hva bør jeg gjøre med lintøy, sengetøy og andre tekstiler?
Svar. Det er foreløpig ikke dokumentert at luftveisvirus som COVID-19 spres gjennom tekstiler, lintøy eller sengetøy. Fordi dråper kan bære sykdom, anbefales riktig infeksjonsforebyggende protokoll for å endre rengjøring av lintøy og sengetøy.

Hotell- og sykehusansatte bør alltid bruke riktig personlig verneutstyr når de håndterer skittent sengetøy. Hvis en beboer eller pasient er smittet med COVID-19, utfør disse trinnene:

 • Legg sengetøyet i poser, når du rengjør rommet og hold det isolert til det er lagt i vaskemaskinen.
 • Vask sengetøyet med et minimum standard vaskemiddel og tørk i henhold til standard retningslinjer for tørking av sengetøy.
 • Håndter rent sengetøy minimalt, brett og oppbevar i et rent, tørt område.
 • Ikke håndter rent sengetøy umiddelbart etter at du har håndtert skittent sengetøy.

Kontakt Ecolabs representant for informasjon om riktig protokoll og desinfiserende vaskeriprodukter.

Spørsmål. Råd for spa og jacuzzi?
Svar.
Personer som er smittsomme, bør ikke bruke disse områdene. Overflater med høy grad av berøring skal desinfiseres regelmessig. Følg standard prosedyrer for vedlikehold av basseng, spa eller jacuzzi. Det er foreløpig ikke bevis for overføring på denne måten.